2024-06-13 781 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗將軍澳調查呢間椰子主題甜品店,佢嘅糖水,甜品,飲品全部都加咗椰子水/椰子奶,椰子控又點可以錯過,絕對係好「椰」嚟👍🏻🥭芒芒UFO $56🙋🏻‍♂️表示個UFO有芒果,小丸子,芒果汁,椰水凍,放咗喺個椰皇入面,芒果香甜,小丸子煙韌,椰水凍口感軟滑Q彈,味道清甜,食落仲有啲椰肉,仲配有一支特調椰汁,味道香濃,可以倒落個UFO入面撈勻嚟食,味道更加正🥥芋泥椰皇燉蛋白 $55🙋🏻‍♂️表示個燉蛋白同樣用椰皇裝住,面頭有大量芋泥,味道濃厚,口感綿密,燉蛋白食落有椰子香味,口感香滑,有啲似食緊豆腐花咁,好好味🥥雙層椰子凍 $42🙋🏻‍♂️表示個椰子凍係由兩層組成、上層係透明嘅純椰水凍,底層係奶白色嘅椰子奶凍,放咗喺印有品牌logo嘅玻璃樽入面,配上香烤椰碎,椰水凍味道清甜,口感Q彈,椰子奶凍清甜帶有奶香,食落好香滑,烤椰碎口感香脆,味道甜甜地,食完個玻璃樽仲可以循環再造,用嚟放嘢收納甚至整盆栽都得,環保實用👍🏻☕️冰吸薄荷生椰拿鐵 $42🙋🏻‍♂️表示個latte入面有椰乳同冰吸漿,放入自家獨有嘅六角形樽入面,第一啖飲落去有清新醒神嘅薄荷味,之後飲到香滑嘅椰奶同香濃嘅咖啡,口感層次突
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗將軍澳調查呢間椰子主題甜品店,佢嘅糖水甜品,飲品全部都加咗椰子水/椰子奶,椰子控又點可以錯過,絕對係好「椰」嚟👍🏻

芒芒UFO
🥭芒芒UFO $56
芋泥椰皇燉蛋白

🥥芋泥椰皇燉蛋白 $55
雙層椰子凍

🥥雙層椰子凍 $42

☕️冰吸薄荷生椰拿鐵 $42
🙋🏻‍♂️表示個latte入面有椰乳同冰吸漿,放入自家獨有嘅六角形樽入面,第一啖飲落去有清新醒神嘅薄荷味,之後飲到香滑嘅椰奶同香濃嘅咖啡,口感層次突出,幾特別嘅一個拿鐵口味

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
芒芒UFO
芋泥椰皇燉蛋白
雙層椰子凍
冰吸薄荷生椰拿鐵
-椰子星球 🪐夏天既來臨 代表著飲椰青既時間又黎啦!位於將軍澳既椰皇專門店🥥主打以百份百新鮮泰國椰子 + 傳統糖水既技藝為基礎萃取入面既椰子水 再搭配上不同配料出多款特色椰子飲品同糖水🌴 榴槤 UFO ($68)招牌甜品之一 - 椰子既底部放有以椰子水製成既果凍再鋪上滿滿既切粒既新鮮D24榴槤肉榴槤果肉厚實呈奶油狀 口感綿密再配搭口感煙靭既配料同新鮮水果 包括小丸子、新鮮芒果果肉粒 食落清爽鮮甜得黎帶有濃濃既榴槤香都幾有新派港式糖水既豐富口感個人建議可以搭配特調試管椰汁 攪拌一齊食用 會有更香濃順滑既椰香味🌴 桃膠椰皇燉蛋 ($53)同樣係以原隻椰殼為容器 加入新鮮椰子水 + 明治鮮奶 + 蛋白 + 少量糖製作而成頂部加上桃膠 相講個椰子水同鮮奶比例非常到位口感順滑而不黏膩 加上桃膠煙韌可口既口感值得一讚既係 店員會先將椰殼中既椰子肉挖出 方便客人享用 所以食落口感更多層次 真係養顏又好味!🌴 龍眼桂花椰子水 ($42)呢一款無糖飲品非常岩女仔飲 健康又好味!主要成份係百分百新鮮椰子水 不加糖 亦都不加冰 同時加入椰肉 + 龍眼 + 桂花除左有椰子水既純淨口感 入口仲有淡淡既桂花香且有
椰子星球 🪐

夏天既來臨 代表著飲椰青既時間又黎啦!
位於將軍澳既椰皇專門店🥥
主打以百份百新鮮泰國椰子 + 傳統糖水既技藝為基礎
萃取入面既椰子水 再搭配上不同配料出
多款特色椰子飲品同糖水

🌴 榴槤 UFO ($68)
招牌甜品之一 - 椰子既底部放有以椰子水製成既果凍
再鋪上滿滿既切粒既新鮮D24榴槤肉
榴槤果肉厚實呈奶油狀 口感綿密
再配搭口感煙靭既配料同新鮮水果
包括小丸子、新鮮芒果果肉粒
食落清爽鮮甜得黎帶有濃濃既榴槤香
都幾有新派港式糖水既豐富口感
個人建議可以搭配特調試管椰汁
攪拌一齊食用 會有更香濃順滑既椰香味

🌴 桃膠椰皇燉蛋 ($53)
同樣係以原隻椰殼為容器 加入新
鮮椰子水 + 明治鮮奶 + 蛋白 + 少量糖製作而成
頂部加上桃膠 相講個椰子水同鮮奶比例非常到位
口感順滑而不黏膩 加上桃膠煙韌可口既口感
值得一讚既係 店員會先將椰殼中既椰子肉挖出
方便客人享用 所以食落口感更多層次 真係養顏又好味!

🌴 龍眼桂花椰子水 ($42)
呢一款無糖飲品非常岩女仔飲 健康又好味!
主要成份係百分百新鮮椰子水 不加糖 亦都不加冰
同時加入椰肉 + 龍眼 + 桂花
除左有椰子水既純淨口感 入口仲有淡淡既桂花香
且有龍眼餘味帶有清甜回甘 夠晒養生添

2024-05-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
5天前 0 浏览
D24榴槤炸彈 ($20/4粒)即叫即炸,熱辣辣,外層酥脆煙韌,入面流心,充滿榴槤香,正!Tiramisu椰子凍 ($52)Tiramisu好柔滑,咖啡味香醇。芒芒UFO ($56)好足料!芒果肉份量多又香甜,椰水凍清新,再淋埋特調椰汁,有陣陣椰香,除咗有小丸子,底部仲有好多爽口嘅椰肉,口感十足開心果奶蓋椰子水 ($42)椰子水清甜,灑滿開心果碎,增加口感,開心果奶蓋有陣陣堅果香同淡淡鹹香,啖啖清新滋味
2024-09-12 0 浏览
屯門人去將軍澳的一日遊,去咗親戚屋企食飯,食完飯之後親戚帶我落去食甜品,話呢間好好食 啲料勁多,不得不讚佢哋呢間糖水店嘅椰子每個椰子嘅大細都差唔多大細芒果UFO $56有一支花奶椰奶忌廉mix埋 加落去,味道唔甜,主要帶出有香滑嘅口感,啲芒果係超大粒好多料,重點係好甜 食到最底啲椰子肉都刮咗幾片出嚟,食嘅時候超輕鬆唔使自己刮另外,小丸子比起平時出面甜品店大少少,而且口感好煙靭椰水凍 口感同啫喱好相似,味道清甜 同芒果汁好夾炸翠玉瓜 $10 第一次食啲唔油膩嘅炸串+多汁 唔會乾米麻糬芒果椰子奶$42 材料有芝士奶蓋,紫米,麻糬,芒果,椰子奶,呢杯廢水超大杯,材料都好足夠飲源超邪惡好飽肚 麻糬椰皇燉蛋白 $53燉蛋白一定要食熱嘅,因為燉蛋白熱食蛋白味比較香比較濃郁,同埋蛋白味唔會太甜,反而有少少鹽 蛋白味道更突出麻糬好易不 唔會一劈嘢咁畢唔到

芒果UFO $56
食到最底啲椰子肉都刮咗幾片出嚟,食嘅時候超輕鬆唔使自己刮
另外,小丸子比起平時出面甜品店大少少,而且口感好煙靭
椰水凍 口感同啫喱好相似,味道清甜 同芒果汁好夾

炸翠玉瓜 $10
第一次食啲唔油膩嘅炸串+多汁 唔會乾

米麻糬芒果椰子奶$42
飲源超邪惡好飽肚

麻糬椰皇燉蛋白 $53
麻糬好易不 唔會一劈嘢咁畢唔到
  • 芒芒UFO
2024-09-09 0 浏览
新鮮椰子製成的港式甜品、飲品店,整間店都是椰子樹及椰子殼的夏日風格。除了椰子甜品外,還新推出了邪惡的香脆炸物、串燒。米麻糬芋泥椰子奶:椰子奶入面有新鮮椰子肉,還有珍珠、小丸子、米麻糬、芋泥,味道濃厚,口感綿密。椰枝甘露椰子凍: 滿滿的芒果及金柚,酸酸甜甜。底下是香滑的椰子凍,味道天然椰香,不太甜,很清新。

踏入9月,呢個夏天每次出一出街已經大汗搭細汗,去開寶琳,新都城廣場有一間椰皇甜品外賣店,每個UFO造型賣相太吸引了,真係要買唔同口味,為夏日消暑打打氣,返屋企慢慢歎住食。🥵💦☀️🥥🧉✨ 芒果UFO($56),椰皇裝住透明色的椰水果凍、芒果汁、粒粒鮮芒果果肉和迷你煙煙韌韌小丸子。食前加入特調椰汁,味道更昇華、椰香滿滿更滋味。食到落底,店舖已經刮了一片片的椰子果肉,整個椰皇真材實料,每一個都相當重秤。🥭🍡🥥✨ 芋泥UFO($49),另一款人氣推介就是芋泥系列產品,椰皇裝住芋圓、芋泥、紅豆粒、一半仙草、一半椰水凍,配料相對較多。粒粒芋圓大粒又好有咬口,芋泥口感綿密。椰皇UFO作為下午茶,食完都幾飽下,滿足感也很大。🥥🍠🫘✨ 冰吸薄荷生椰咖啡($42),一個Shot的特濃咖啡再用大量的椰奶撞入,用冰吸漿代替糖漿,入口濃郁的椰奶,非常順滑。之後留在口腔和喉嚨就是陣陣的薄荷,很強烈的涼浸浸感覺,而且飲完都幾醒神,真係為夏日而設的飲品。☺️👏🏼🧉☕️🥛

芒果UFO

冰吸薄荷生椰咖啡

芒果UFO
冰吸薄荷生椰咖啡
2024-09-05 74 浏览
這間本地甜品店位於將軍澳的新都城中心,鄰近寶琳站,主打新鮮椰子製成的甜品冰品,每天精心挑選椰皇入饌,再人手取出椰子肉並切粒。店內裝潢以椰樹配搭配綠色牆身,充滿熱帶風情,還有少量堂食座位。半開放式廚房能欣賞到製作過程。食品及飲品選擇好豐富,包括糖水、椰奶、手打檸檬及炸物等。燒仙草紅豆椰奶 - $36椰奶以新鮮椰子水、椰漿及煉奶製成,有粒粒椰子肉甜而不膩,還有香甜軟糯的紅豆及滑嫩順口的燒仙草。楊枝甘露椰子凍 - $52招牌椰子凍選用新鮮椰汁及椰肉製作,不含人工香精,椰凍晶瑩剔透,有一粒粒的新鮮椰肉,入口清甜滑嫩,並帶有濃郁天然椰香味;鋪滿新鮮水果製作的楊枝甘露,包括金柚、芒果肉及芒果汁,芒果更嚴選優良的水仙芒及凱特芒,酸甜層次豐富。生打芝麻糊 - $26濃稠的港式芝麻糊幼滑細膩,口感更加濃郁濕潤。蜜糖芥末炸雞翼 - $36金黃酥脆的炸雞翼毫不油膩,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,有甜甜辣辣的蜜糖芥末醬。
燒仙草紅豆椰奶
楊枝甘露椰子凍 - $52
生打芝麻糊
生打芝麻糊
生打芝麻糊 - $26
濃稠的港式芝麻糊幼滑細膩,口感更加濃郁濕潤。
蜜糖芥末炸雞翼
蜜糖芥末炸雞翼
蜜糖芥末炸雞翼 - $36
2024-09-01
外卖自取
2024-09-05 0 浏览
今晚八號風球見到你地重有開門營業就諗住支持一下啦,點知你地果女店員話唔接單,真係成個人down 哂,好心你地唔做生意就比啲員工放工啦,浪費金錢!😡😡😡😡😡

2024-09-05
其他
2024-09-03 60 浏览
因為夜麻想食甜品咁網上外賣平台裏便就見到呢個椰子星球啦見到佢有榴槤糯米飯都係$35左右,我覺得都幾抵就嗌咗黎試下你都係有榴槤同埋有一好cream將所有混埋一齊口感好豐富,好特別另外仲有嗌咗一個椰子嘅飲品我覺得佢椰子味幾清可能就係專做椰子專門店,所以感覺比起其他新鮮
因為夜麻想食甜品
咁網上外賣平台裏便就見到呢個椰子星球啦
見到佢有榴槤糯米飯都係$35左右,
我覺得都幾抵就嗌咗黎試下
你都係有榴槤同埋有一好cream
將所有混埋一齊口感好豐富,好特別
另外仲有嗌咗一個椰子嘅飲品
我覺得佢椰子味幾清
可能就係專做椰子專門店,所以感覺比起其他新鮮
外卖送餐
2024-09-01 52 浏览
作為椰子控嘅我,想食依間甜品好耐,今日過寶琳飲茶,行咗一陣超市就嚟朝聖啦😍特濃開心果椰青凍 $65依個組合有齊我最鍾意嘅開心果加椰子,點可以唔叫,佢係用特製開心果椰子凍加開心果碎製成,杯開心果碎係另上,自己倒落去,儀式感滿滿🤩一開蓋已經聞到濃濃開心果味,加埋清甜嘅椰子, 感覺好清新一啲都唔膩😋米麻薯oreo椰子奶 $39依杯係芝士奶蓋珍珠小丸子+oreo粉+麻薯椰子奶,材料好豐富,oreo粉好香口,飲落有好多珍珠小丸子,唔會太甜,非常飽肚😅開心果奶蓋椰子水 $42依杯飲品好靚,味道好清新,奶蓋好滑,椰子水有天然甜味,好消暑!芝麻柚子雞翼 $33/5隻外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂下次要再嚟試下佢其他甜品先😍評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺椰子星球將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHu

特濃開心果椰青凍 $65

米麻薯oreo椰子奶 $39

開心果奶蓋椰子水 $42

芝麻柚子雞翼 $33/5隻
外脆內嫩,柚子香味十足,芝麻增添香氣,食唔停口😂

下次要再嚟試下佢其他甜品先😍

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號舖
📍寶琳港鐵站A1出口5分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #dessert #甜品 #coconut #椰子 #TKO #將軍澳 #CoCoHunt #椰子星球

2024-08-23
食飽飽就係食甜品嘅時間, 本身都好鍾意食椰皇甜品, 知道將軍澳有一間專門食創新的椰子飲品和甜點, 同時混合年輕創意和品質征服地球為概念, 就係呢間叫做 - 椰子星球 , 來到不得不試主打用百分百新鮮椰子 🥥製成的特色產品啦!#芒芒UFO 採用UFO的外圍及由椰殼和白色膠碗盛載着, 加上了鮮椰子水,明治鮮奶蛋白和少量糖, 而頂部加上小丸子和新鮮芒果粒粒, 搭配的椰汁試管倒進去攪拌一齊食, 一次過可以品嚐椰漿與芒果、小丸子及椰凍嘅味道及口感, 食完都覺得非常滿足!芒果迷繼續追加 #楊枝甘露椰子凍, 採用金柚, 芒果肉, 鮮汁, 椰子凍製成, 一打開有滿滿的水仙芒果肉粒, 並添加了椰汁和少量的甘柚, 喜歡芒果果肉香甜, 和椰子凍的清爽相輔相成, 配上微酸的甘柚有着清新的風味!#米麻糬Oreo椰子奶 是採用芝土奶蓋, 珍珠, 小丸子, Oreo 粉, 麻糬, 椰子奶製成, Oreo餅碎和鹹香的芝士奶蓋搭配濃醇香椰子奶和細滑軟糯的麻糬, 加上 Q 彈煙韌的珍珠, 增添了多層次的口感!

2024-08-24 96 浏览
椰子星球😘😘😘椰中之皇甜品將軍澳新都城中心-期二樓、開放式外賣甜品店、款式選擇種類多、椰皇燉蛋白系列、麻糬系列、零糖純椰子系列、生打椰子奶系列、等等、超過80多款式、仲增添香脆炸物小食系列!炸豆卜$12、奇脆無比、卜卜聲、炸饅頭$13、炸至金黃、外脆內軟芒芒🥭仙草小丸子🍡$42(芒果、西米、仙草、小丸子)材料豐富、芒果粒清香甜美、西米煙靭彈牙、仙草台灣直送、質感軟滑有嚼口、小丸子、白雪雪、煙煙靱靱、撈埋、色彩繽紛、配搭一流👍🏻椰枝甘露椰子凍$52色調層次分明、底屬雪白椰香奶凍、彈牙有 嚼口、再舖🈵️芒果攪拌芒果醬汁、放埋芒果肉粒、creamy 又juicy、表層擺放清甜爆脆西柚粒!完美組🈴️ 肉肉椰子奶$30椰子肉加滑滑奶、快攪拌、creamy陣陣清甜椰香撲鼻椰子星球將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號號舖港鐵寶琳站A1出口,步行5分鐘
😘😘😘
椰中之皇甜品

炸豆卜$12、奇脆無比、卜卜聲、
炸饅頭$13、炸至金黃、外脆內軟
芒芒🥭仙草小丸子🍡$42
(芒果、西米、仙草、小丸子)
椰枝甘露椰子凍$52
肉肉椰子奶$30
椰子肉加滑滑奶、快攪拌、creamy陣陣清甜椰香撲鼻
將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓205-206號號舖
港鐵寶琳站A1出口,步行5分鐘
肉肉椰子奶
椰枝甘露椰子凍
芒芒仙草小丸子
炸豆卜
2024-08-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
肉肉椰子奶
椰枝甘露椰子凍
芒芒仙草小丸子
炸豆卜
  • 炸饅頭
2024-08-24 91 浏览
逛完商場'發現這間店舖好多人排隊。好奇心驅使下我也來感受一下。大部分人會選擇外賣,我今次是店內享用。椰皇燉蛋白$5這是最傳統的甜點,蛋白Q彈,香甜滑順,令人回味無窮。而且既健康又美味。燒仙草紅豆椰子奶$36集合了燒仙草、紅豆、椰子奶。甜而不膩,恰到好處地融合了紅豆、仙草和椰子奶的風味。仙草Q彈有嚼勁,紅豆軟糯香甜,椰子奶醇厚濃郁。整體口感豐富。天婦羅炸蝦$28天婦羅炸蝦外層酥脆,蝦肉鮮嫩多汁。炸得恰到好處,也不會過於油膩。搭配提供的醬料,口味更加豐富。
逛完商場'發現這間店舖好多人排隊。
好奇心驅使下我也來感受一下。

大部分人會選擇外賣,我今次是店內享用。

椰皇燉蛋白$5

燒仙草紅豆椰子奶$36

天婦羅炸蝦$28
2024-08-17 109 浏览
椰子星球主打各種以椰子為主嘅創意甜品同飲品,從椰青凍到椰皇燉品,每款都將椰子嘅天然香甜同其他食材完美融合。好食到勁多人去買,要排隊!🍋‍🟩開心果椰青凍椰青嘅清甜搭配開心果嘅香氣,好fresh,味道好出。🍪Oreo UFO呢個組合好正,Oreo粉配埋小丸子,芝士奶蓋又濃郁,仲有椰奶凍嘅滑嫩,最後嘅椰汁真係錦上添花,成件事有啲邪惡但又好好食。🥚桃膠椰皇燉蛋白可以話係養生甜品入面嘅精品,蛋白滑溜,同椰皇嘅甜香融為一體,桃膠唔單止有口感,仲有美容效果,整體唔會太甜,食完都唔會覺得膩。

🍋‍🟩開心果椰青凍
椰青嘅清甜搭配開心果嘅香氣,好fresh,味道好出。

🍪Oreo UFO

🥚桃膠椰皇燉蛋白
2024-08-13 160 浏览
夏天炎炎,熱辣辣,真係好需要飲番杯冰涼清嘅凍飲同甜品消暑!芋泥UFO這款UFO齊有芋圓,芋泥,紅豆粒,仙草,椰水凍,特調椰汁,配料超豐富,入口香甜順滑,芋泥軟糯,層次豐富。特濃開心果椰青凍
層次分明,下層係特製開心果椰子凍,開心果味道濃郁,口感嫩滑,入口即溶,上面係軟滑嘅芝士奶蓋,有淡淡鹹香,表面灑滿香脆開心果碎,啖啖滿足。奶蓋芒芒椰子奶味道清甜又帶陣陣鹹香,仲飲到有芒果肉、椰肉同小丸子,口感層次豐富。

夏天炎炎,熱辣辣,真係好需要飲番杯冰涼清嘅凍飲同甜品消暑!

特濃開心果椰青凍

奶蓋芒芒椰子奶