2022-05-02 47 浏览
今時今日,要揾善心餐廳同cafe已經唔容易; 要揾間有善心而食物質素高級的餐廳或cafe就更難。而呢間jazzbird真心唔錯。今次系第二次黎呢間系佐敦,頗為隱世的小店,試他們的出品。上次去的時候,試左個高質burger; 今次就以食下午茶的心態,試下其他選擇。今次就試左唔少高手都推薦的非一般麥樂鷄,motcha latte,同埋是日精選甜品(唔記得影相)。呢個麥樂鷄加埋沙律菜的組合,系小弟無唸過的。難得炸素鷄裏面的"肉"唔會太淋,外皮唔會炸到散。食落去堅挺的咬感,好對小弟的胃口。唔點醬汁都好食。至於杯抹茶latte, 可能系小弟自小會飲(而且鍾意飲)牛奶的關系,如果奶味可以突出多D,可能會更好(對唔好牛奶而又想飲latte的高人們,呢杯可能岩岩好)個是日精選甜品,完全成為我呢餐下午茶好好的結尾。聽職員介紹,他們用羅漢果糖取代其他糖份,所以無外面其他店舖的甜品甘"漏",糖尿病患者都可以享受。對於我呢個唔太好甜品的人黎講,都覺得值得再三回味。除左食物質素之外,令我會再去多次的主要原因; 系因為老闆同其他同事親切有善的態度。尤其是對有選擇困難症的小弟黎講,他們會好有耐性,解釋食物的來源,又

而呢間jazzbird真心唔錯。

今次系第二次黎呢間系佐敦,頗為隱世的小店,試他們的出品。

麥樂鷄, motcha latte

)。
。食落去堅挺的咬感,好對小弟的胃口
。唔點醬汁都好食。

除左食物質素之外,令我會再去多次的主要原因; 系因為老闆同其他同事親切有善的態度。尤其是對有選擇困難症的小弟黎講,他們會好有耐性,解釋食物的來源,又唔會太跨張講心水推介。
成件事好似變左系朋友之間的對話,好舒服

如果呢間做善事的非牟利小店,唔會系六月停業的話,我絕對會抽時間再幫襯
麥樂鷄, motcha latte