傳說中嘅蔡瀾PHO講到咁好食,於是專程一早去食,叫了個自選雙拼河粉揀了生牛肉和金錢腱,走了幾樣配料,只要三樣,點知嚟到全部都冇走,於是叫侍應生換過第二碗,原來佢入機,試啖湯底飲落唔錯,雖然顏色比較清但依然好味,生牛肉偏嚡唔滑唔腍,再試金錢腱切到燈影一樣薄到火煺咁薄好刀功,根本食唔出本身濃厚嘅味道,而河粉不算太滑但都ok厚薄適中,成碗嘢最得係河粉! ><再嚟過越式酸辣湯檬,機已入了走茜,但依然冇走,可以用筷子夾走所以冇換,啫話入了機廚房又唔睇,落單紙寫了侍應生又唔睇(已用紅筆圈了),全體一致唔會睇嘢,湯底好hea係用撈檬嘅汁開滾水,又酸又唔配合食,餸有幾粒魚蛋(切到得半粒)幾條蟹柳(切到3份1條)炸豬皮等等,只有河粉正常,非常失望! ><本來叫滴漏咖啡可惜冇,所以叫了杯凍咖啡直頭係沖好了擺咗五分鐘等啲雪溶了,所以咖啡頂部有一層水就係溶雪後嘅水,咖啡偏淡仲加埋頂部溶雪水,十分難飲! ><唯一優點係可以免費續加河粉。總捨嚟講真係一試難忘,試過就算非常失望,嘥了我時間和金錢專程一早去食,以上食物和服務問題希望佢地會改善 >< 😖😤

唯一優點係可以免費續加河粉。

總捨嚟講真係一試難忘,試過就算非常失望,
嘥了我時間和金錢專程一早去食,
以上食物和服務問題希望佢地會改善 >< 😖😤😭😡🙅‍♀️🙅‍♂️👎
2018-08-10
$94 (早餐)