2014-06-14 6075 浏览
依到既棵有甜有咸,有蒸有煎。我自己就比较喜欢煎,因为咁样比较香口。 同朋友一齐叫左咸韮菜、萝卜,最后加多个两个甜豆蓉和芋蓉,依到既棵真系全部都馅料丰富。首先讲讲个韮菜同萝卜都够哂鲜甜而且煎完都仲有多汁加埋脆脆地既皮,果然好食!之后就叫左依个鲜虾水瓜烙,本身唔知咩黎既,原来系一个似蚝饼既野,不过有虾,卖相其实唔算太多,有少少油,不过唔可以只睇卖相一试,食落口同个样完全唔同,唔系好似睇落咁油,加埋瓜既关系, 食落都几清下,D虾亦好大只, 似新鲜虾,唔系无味个种雪虾,几正最后紧系要食埋佢个甜粿,佢都几靓嫁,用糯米造既皮有少少似茶果, 不过系煎既,够哂脆囗又有咬口,不过可能冻左无咁好食所以下次要趁热食,馅料都好足,甜得黎岩岩好,芋蓉都几好,几正。
依到既棵有甜有咸,有蒸有煎。