2022-03-01 1179 浏览
早排就去咗「何蘭正」食物以多國菜為主,有提供手工啤、Cocktails及冷泡茶等等。餐廳又設有不同打卡位,係同朋友食嘢暢談嘅好地方👍🏻✦ 蒜苗爆炒大尾魷魚鬚 + 牛油火炙北海道刺身帶子+ 櫻花蝦燴稻庭烏冬及鰹魚忌廉汁呢款稻庭烏冬嚟到嘅時候,已經聞到香噴噴嘅海鮮嘅味道,帶子面鋪滿蒜粒,魷魚鮮甜美味,配上海鮮濃湯湯底,鰹魚忌廉汁掛在烏冬面,好滋味吖😋✦ 香煎紐西蘭雞胸(130g) + 喇沙醬紅毛豬肋骨+ 炸美國薯仔及蟹籽甜酸醬我哋先食咗配菜薯仔🥔配搭非常出色嘅甜酸醬,好快就被秒清了! 跟住就試埋雞胸,雞肉鮮嫩彈牙,完全唔會「鞋」口。最後試埋香脆豬肋骨,成個套餐都好豐富😆✦ 法式 Tiramisu 多士推介必試呢款法式Tiramisu多士,有別於港式西多士,用咖啡蛋漿浸Lady Finger,食落口感相對較濕潤,充滿桂花糖漿味道🥰係一個好有特式嘅甜品。✦ 椰青龍井冷泡茶✦ 金鑽鳳梨茉莉冷泡茶我哋揀咗兩款冷泡茶試試,味道偏果香味濃,清甜解渴👍🏻「何蘭正」餐牌不定期更新,加上嘢食同飲品選擇非常多,仲有好多未試吖,遲吓會再回訪!

✦ 法式 Tiramisu 多士

✦ 椰青龍井冷泡茶
✦ 金鑽鳳梨茉莉冷泡茶
我哋揀咗兩款冷泡茶試試,味道偏果香味濃,清甜解渴👍🏻

午餐