2022-06-13 599 浏览
想试想左好耐,的起心肝去,想像中既人龙,晏昼食唔到唯有等晚餐,虽然一样有人龙,但决心要试,排下都要。计计埋埋排左一个钟,有唔少人排排下屈服离开,但以冇落雨,又唔太热既天气下都唔排,再热d真系唔驶谂住自己有动力去排。作为咁忙既铺头,入去前自然睇定餐牌,虽然只系一张主菜,一张小食,但好似样样都好正,好难选择。继续两个人既选择,叉烧一定唔少得,难得夜晚仲有花甲,一定要试。叉烧:好食,肉质好,始终标榜系梅头,预计之内既好食。麻辣鸡翼:相比之下比较普通,麻辣味好似谭仔既麻辣汤底,还算入味。面:牛肚,韮菜饺,鱼蛋,花甲,蒙面蒙面:口感几特别,爽口幼滑韮菜饺:成只饺子十分实净,用料充足新鲜牛肚:爽口牛味重,可惜拣左蕃茄汤底,可能盖过左金钱肚既味道鱼蛋:陈皮鱼蛋,香口弹牙,陈皮味重花甲:新鲜鲜甜,价钱同份量亦合理,绝对值得一试蕃茄薯仔汤底:蕃茄味重,薯仔亦好味,如果配合枝竹,豆卜一类可以索到汤既𩠌,个汤底一流面:卤水豆腐,辣味鱿鱼,卤水大肠卤水豆腐:豆腐入味,口感唔错卤水大肠:同样入味,而且好干净,咬感好好辣味鱿鱼:爽口弹牙,而且辣味足两个人食左二百几,车仔面嚟讲系会觉得贵,但佢既食物对我嚟讲,我唔会

叉烧:好食,肉质好,始终标榜系梅头,预计之内既好食。

面:牛肚,韮菜饺,鱼蛋,花甲,蒙面
蒙面:口感几特别,爽口幼滑
韮菜饺:成只饺子十分实净,用料充足新鲜
牛肚:爽口牛味重,可惜拣左蕃茄汤底,可能盖过左金钱肚既味道
鱼蛋:陈皮鱼蛋,香口弹牙,陈皮味重
花甲:新鲜鲜甜,价钱同份量亦合理,绝对值得一试

面:卤水豆腐,辣味鱿鱼,卤水大肠
卤水豆腐:豆腐入味,口感唔错
卤水大肠:同样入味,而且好干净,咬感好好
辣味鱿鱼:爽口弹牙,而且辣味足

两个人食左二百几,车仔面嚟讲系会觉得贵,但佢既食物对我嚟讲,我唔会以车仔面去定义佢,无论食材品质,食物质素同味道,甚至系可选择既食物,都唔系一般车仔面店可能提供既选择,所以唔可以以依个标准去评价佢既平贵。

有人话餐厅员工礼貌唔好,又或者话老细好串咀,但其实有冇礼貌真系人对人,自问收order 阿姐好好人,就算要拎开放袋既凳都会唔该前唔该后,仲会另外搬多张凳俾放袋,坦白讲,人地铺头细细,一心做好食物,唔系出黎卖笑,我觉得佢既食物绝对对得住价钱,如果人地带你入座,或者上菜既时候,甚或人地拎左凳俾你放野,你肯尊重人讲多句唔该,识得互相尊重,唔好当自己拎少少钱帮衬人就当自己大爷,其实人地一样会俾返同样尊重你。

临走去到门口俾钱,老细响入面煮紧野既时候咁岩抬头打个照面,大家互相点头,俾左个笑容(虽然有口罩),但大家一个眼神都明白咩意思,佢知你欣赏佢既食物,你亦都知佢多谢你既光临,有礼貌同有修养,系要相同既人先会明白。

至于会唔会翻食?我只能讲真系机会唔大,因为实在好多人排队,希望老细生意兴隆,可以继续做好既食物俾识得欣赏嘅人。

叉烧
辣鱿鱼
卤水豆腐,卤水大肠 ,蒙面
麻辣鸡翼
花甲,韮菜饺,牛肚,鱼蛋,蒙面
2022-06-12
等候时间
60 分钟 (堂食)
用餐时段
叉烧