2016-09-11 1051 浏览
去開葵涌廣場行街,行到攰攰地想抖下,朋友帶左我泥呢度試下葵廣以外嘅平食。叫左兩個下午茶餐share。先泥芝士肉醬焗通粉,用鑊仔上枱,好霸氣咁款。好多芝士丫,仲拉到絲架~~~肉醬同醬汁混合晒,好腍滑,惹味得泥又無過咸,同通粉好夾~通粉比較淋身,如果可以彈牙啲就更好。至於避風塘雞翼炒公仔麵,「喔~啲麵有啲唔同嘅」食落唔係丁麵,又比平時嘅公仔麵幼身,麵質彈牙,同埋炒得好乾身,有少少似豉油王炒麵嘅感覺。雞翼炸得好香脆,肉質juicy,不過有啲唔夠味。跟餐嘅布甸,質地比較散,似食緊液體,最開心係加左花奶,最後飲晒~總結呢間地區茶記,食物味道有住家feel,又唔會過份濃味,食完都無好口渴,下午茶份量雖然唔算多,但30蚊泥講都係葵廣以外嘅抵食之選。