2019-05-28
睇食評相片,好吸引。啲肉、自助啤酒機、環境等等。透過 Openrice 訂座,好方便。很可惜,當日座位既自助啤酒機壞左,入到去已經好失望,有一刻想離開,沒辦法,賣點都壞左,我下次都係問清楚。就只能正常下單,冇乜 mood 下,只飲了 4 杯。叫了 A4 雪花牛小排,我忘了是什麼味道,可能是因為我冇記性,但外表是好看的。叫了牛舌,味道是正常,但不太理解舌上的汁的用意。叫了帶子,因為見到好多人叫,好受歡迎,外表都幾好。我以為好好食,但我食到只有一種味,叫雪味。雪味不是很重,而是十分濃,浪費了,也大大扣分,也增加失望。好在,歷盡失落後,好驚喜地,始終有一道菜讓我一吃就笑。就係煙薰和牛他他,撈撈撈,食落甜甜地,味道清清地,又唔會好似一般他他太重味拿口拿脷,好味有 12 分,如果 10 分滿分,推介。只要你唔怕生肉,一人一樽也絕不過分。只是,如果一間餐廳只有一道菜令我難忘,還值得再去嗎?暫時都係去返平民化既牛嘟,性價比比較高,服務也比較 ok,除了 LCX 店。以上只係我個人分享,有可能因為我偏愛牛嘟,就好似 KingJer 偏愛容祖兒一樣。
叫了牛舌,味道是正常,但不太理解舌上的汁的用意。
啤酒
A4 牛小排