新年快樂🐯大家都知我鍾意食甜嘢🤪虎年第一個post就係食甜品🤤呢間梳乎厘pancake平時都好長龍,唔知係咪當日人流去晒海港城🤔竟然有四五張空枱😱於是就同朋友入咗去試下~嗌咗原味嘅梳乎厘pancake ($88)真心被驚豔到💛口感夠軟綿綿,蛋香味夠重,平時唔係好鍾意梳乎厘pancake食完好似食咗陣風咁🤭但呢到嘅梳乎厘係食落口個下比較實在,停留係個口一陣好快會溶😛側邊仲有鮮忌廉、忌廉牛油及糖漿🥞個人就最鍾意配糖漿食🥳另外再嗌咗一份士多啤梨芭菲 ($88)🍓芭菲頂嘅牛奶味雪糕好滑而且好creamy🤤芭菲層次都好豐富,layering有啲雲呢嗱吉士、士多啤梨醬、海綿蛋糕、雲呢嗱脆餅同鮮忌廉🍨每一啖都會食到啲新嘅口感😋但士多啤梨比較乾唔算好多汁😢最後仲嗌咗個宇治抹茶奶凍 ($48) 🍵抹茶味唔算好濃,奶味會比較重🤭但奶凍都幾滑👍🏻個人覺得呢間梳乎厘pancake真心幾高質🤎係我食過嘅梳乎厘pancake入面最好食個幾間,完全明點解平時咁多人排隊🤣真心推介大家去試呀😆

嗌咗原味嘅梳乎厘pancake ($88)

另外再嗌咗一份士多啤梨芭菲 ($88)🍓