朋友話有心事想搵人傾下,我就約左佢黎呢間自己都幾鍾意既日式小店食飯傾下計。店舖面積雖然唔大,用上好簡單既裝飾,但正正係因為咁好有家庭feel,仲有中學時期好流行既漫畫書。食物方面,我地首先要左2款刺身,分別係帆立貝同甜蝦。帆立貝係珍寶size,入面夾住一片青瓜,十分新鮮。甜蝦一碟有4隻好鮮甜,排排坐喺一張好似木椅既器具,貌相可愛。刺身之後當然係壽司,我地今次要左李小龍卷。其實入面係有炸蟹鉗、牛油果同青瓜,而外面就有好多蟹子,食落脆卜卜,上面仲有魚子醬,聽到都想像到有幾豐富。然後就到鹽燒大啡菇,個人認為咸左少少,但燒過既菇的確好香,而且仲好juicy。之後就要左2個邪惡包,佢亦係我黎呢間店既主要原因! 其實係紫菜包住帶子再包鵝肝。煎到半熟既珍寶帶子包住入口即溶既鵝肝,真係十分邪惡,十分美味! 接住就有另一個呢度出名既心之蛋卷。甜蛋卷入面有芝士、三文魚肉同蟹子,而且蛋煎得好嫩滑,真係好值得一試!最後要左個蒜片牛柳粒石鍋飯,用石鍋呈上保持住熱度,但一直熱住既牛柳粒一D都唔un。而飯入面有大量蒜片,真係好香,加埋個汁甜甜地撈飯一流。今次再黎食仍然都保持到水準,食得出廚師既用「心」。

店舖面積雖然唔大,用上好簡單既裝飾,

食物方面,我地首先要左2款刺身

刺身之後當然係壽司
我地今次要左李小龍卷。

然後就到鹽燒大啡菇,

個人認為咸左少少,但燒過既菇的確好香,而且仲好juicy。

之後就要左2個邪惡包,佢亦係我黎呢間店既主要原因!

接住就有另一個呢度出名既心之蛋卷。

最後要左個蒜片牛柳粒石鍋飯,
用石鍋呈上保持住熱度,但一直熱住既牛柳粒一D都唔un。
而飯入面有大量蒜片,真係好香,加埋個汁甜甜地撈飯一流。

今次再黎食仍然都保持到水準,食得出廚師既用「心」。