2022-12-18
🧣天氣凍冰冰🧊經過見到尖沙咀有間新嘅中式糖水鋪🚘就買番兩碗返屋企暖下身先🧤💓中式糖水鋪依家真係唔係好多喇♨️而有「桑寄生蛋茶」嘅更加少之又少添✅呢間仲🈶️紅豆沙🫘芝麻糊♨️杏仁茶等等傳統糖水多不勝數呀👍♨️紅棗桂圓桃膠 $58🌈呢個紅棗桂圓桃膠真係真材實料👍呢個凍凍嘅天氣真係啱晒💯糖水裏面🈶️好多桃膠、紅棗同埋圓肉👍紅棗非常之大粒仲係去咗核添⭕️圓肉又大粒🥳店主做糖水真係好有誠意❤️我對呢個糖水完全冇挑剔呀✅♨️自家生磨合桃糊$48🌈咁多嘅中式嘅糖水❤我最鍾意就係合桃露😋而我對生磨合桃糊嘅要求都係好高😋我🈶️個做「生磨合桃糊」勁好食嘅朋友👩🦰除咗佢親手做個碗我會比💯分之外👐佢哋呢碗我都同樣會比佢💯分呀👍因為只有用「真材實料」同埋「心機」先可以做出咁好食嘅「合桃露」架😋做出黎仲會🈶️「鞋口」嘅口感添✅若果你平時同我一樣都喜歡食「生磨合桃糊」嘅話🙌🏻你應該會明白我嘅分享嚕🥳🥳🈶️機會一定會買碗比我好朋友試吓呀😋😋
♨️紅棗桂圓桃膠 $58
♨️自家生磨合桃糊$48