唔知大家鍾唔鍾意食omakase?我自己就好鍾意,因為除咗食材新鮮之餘,又會有驚喜!不過我自己就覺得揀一間高質素嘅omakase餐廳好重要,今次介紹呢一間自己試完之後都覺得幾唔錯!佢就係位於尖沙咀嘅《八瀧》!餐廳嘅壽司,主打有10款唔同嘅款式,而且係無限任食追加!我自己就最鍾意❤️‍🔥網池魚壽司同腦天壽司🍣!網池魚壽司嘅魚肉比較結實,魚油香味濃郁!腦天壽司係魚頭頂部位嘅魚肉,魚味好突出,真係好矜貴!❤️‍🔥南非鮑魚天婦羅🍤鮑魚天婦羅咬落去外脆內鮮甜軟腍,非常之有水準!❤️‍🔥鮫鰈魚刺身兩食❣️鮫鰈魚肉質比好多魚嫩滑,用嚟做刺身一流!而仲油脂仲相當豐富!兩個食法都好好味!❤️‍🔥日本清心縣的鮟鱇魚肝❣️帶俾人入口即溶嘅口感,超級享受!套餐仲有前菜、時令料理、壽司、湯及甜品❤️‍🔥確實係高cp之選~