2022-07-11
愈試得多,愈知道印度嘢唔只得個辣字,亦唔係一定好重香料味!先上超薄嘅薄脆,除左入面嘅黑胡椒,仲附上薄荷醬,好清新。Tandoori Chicken Momo 香烤雞肉餃子整個菜式表面被橙色醬汁包圍住,整體味道都好融合到。配菜無論係番茄、洋蔥定青椒都出奇地好食,大火燒軟表皮,另一面又保持到清新感,仲好香甜。餃子襯熱食,表皮脆卜卜。入面就好大反差,係滿滿白雞肉加肉汁,原汁原味咁,幾有驚喜。餃子伴上另一款香橙色辣醬汁,鐘意食辣又可以試多種味。Punjabi Saag Panner 芝士菠菜呢味係素咖哩嚟,打破咗我平日認知嘅辣咖哩。唔好睇佢形態就覺得好漏,口感好黏,當配上蒜蓉烤餅之後就係非常之夾,岩岩好。忘記影底入面好多粒正方形嘅芝士,佢嘅味道較輕又較硬身,增加番整味體口感。另外入面有番茄粒,都增添到多種味道。Garlic Naan 蒜蓉烤餅蒜蓉同兩款香草烤過後都好香,表面嘅棷欖油都係,亦令到烤餅更易入口,唔會話乾。欣賞佢d邊位烤得夠時間!Lemon Tea Cider嚟到酒吧,仲坐到吧枱位,梗係要飲番杯。呢款Cider先係檸檬味出,甜度適中,到後面就會飲到d茶味。老闆俾埋冰杯我哋,岩曬熱辣辣
先上超薄嘅薄脆,除左入面嘅黑胡椒,仲附上薄荷醬,好清新。
Tandoori Chicken Momo 香烤雞肉餃子
Punjabi Saag Panner 芝士菠菜
Garlic Naan 蒜蓉烤餅
Lemon Tea Cider
嚟到酒吧,仲坐到吧枱位,梗係要飲番杯。呢款Cider先係檸檬味出,甜度適中,到後面就會飲到d茶味。老闆俾埋冰杯我哋,岩曬熱辣辣嘅中午爽番下。
最後附上門口翻譯咗中文嘅餐牌!