2020-05-09 76 浏览
終於嚟到朝聖 嚟到呢一間喺香港登陸左之後一直都好出名嘅天婦羅專門店喺朗豪坊地下搭lift上去嘅時候一出lift就見到好多人喺度排緊隊就估到就算係疫情當當下大家對排隊嘅熱潮都仲未減退 有增無減排左大概半個鐘左右 就有得入去啦 其實成個過程都唔會好辛苦 好彩係因為係空內嘆住冷氣做依件事🥰黎食之前已經諗好左要食天幕御膳同軟殼蟹丼 係我地叫個陣 個店員就提我地依家有個二人餐 平d之外仲包2罐汔水🤪叫左野食之後 店員就拎左菜出黎比我地 再加柚子沙律汁 再鐘意就係溝柚子汁架啦 因為覺得好fresh 每次都可以食好多🥰 今次加左2次菜🤣食下食下 個飯好快就黎值得一提既係天幕御膳係可以任加飯既 岩哂d大食人士🤣入面有黑虎蝦,海紅鯛配紫蘇葉,軟殼蟹,炸洋蔥加魷魚,茄子,南瓜,炸紫菜,四季豆真係好多料!150蚊真係絕對唔貴😗 d餸多到有d食唔哂添🤣🤣全部材料都好新鮮,最中意個蝦同個魚😍 個蝦好爽,魚加埋紫蘇葉就完全冇哂個陣魚d腥味,而且入面冇骨!就算平時唔鐘意食魚既朋友都會愛上啊!軟蟹殼丼就緊係係軟殼蟹係主角,之後入面仲有溫泉蛋,皇帝菜,櫻花蝦,茄子,南瓜相對上,依個丼冇咁多種類,但d軟殼蟹多到數唔到⋯⋯
就估到就算係疫情當當下大家對排隊嘅熱潮都仲未減退 有增無減

叫左野食之後 店員就拎左菜出黎比我地
食下食下 個飯好快就黎
值得一提既係天幕御膳係可以任加飯既 岩哂d大食人士🤣

軟蟹殼丼就緊係係軟殼蟹係主角,
之後入面仲有溫泉蛋,皇帝菜,櫻花蝦,茄子,南瓜
相對上,依個丼冇咁多種類,但d軟殼蟹多到數唔到⋯⋯應該起碼有6-7舊
最有驚喜既係個個什錦炸物,入面有皇帝菜同櫻花蝦 真係超級好食!😍
Overall依間既炸粉唔會厚,放耐左都唔會淋 出餐前上面淋左汁都唔會 真係好正😜
每個飯都會跟個十分足料既麵鼓湯 畫上一個完美既句號🥰