2011-04-02 148 浏览
上年去唔到依到食, 今年再黎過。雖然日本地震,無損我地再去晚意慾。星期一晚,唔知係咪因為驚日本食材受輻射影響,餐廳不是太多人。我地都八卦問佢地D食材由邊到黎。佢地話大部份由韓國,澳洲等等。其實係日本餐廳緊係想食得正宗D, 但係環境關係,無所謂LA。我地試2個懷石料理餐,一個牛肉餐,一個壽司餐。其實另一個意外的是,侍應生全都是香港人, 這點都是有點失望, 一直都以為這裡是很正宗的。每個餐都有5﹣6 道菜, 每一道菜都很精緻,但食物都沒有特別, 沒有那種 Wa或者是令人回味的感覺, 得確令人失望。沒有等待吃完一道菜已經上第二道,食物都涼了,在酒店吃飯出現這個情況其實不合格。所有食物都沒有特別,反而在棉登徑等的日本人主理餐廳好像比這裡還要好。中間唯有最欣賞都係D 碗碗碟碟, 真係好靚好精緻。

我地試2個懷石料理餐,一個牛肉餐
湯,很清很甜很鮮