2011-02-02
不嬲都鍾意三哥啲豬潤,雖然未到黃沙潤,但都差無幾。「三哥」入貨真係利害!本人喜愛中辣嘅湯底,每次都會飲哂。汋一匙辣湯,再將啲豬潤浸係裏面,一啖食哂,真係回味無窮。話說前幾日去北角呢間又食中辣豬潤+腩肉+豬肉,因為無食晏,所以六點去食都好肚餓,到埋單先至知原來自己唔夠錢。點知收銀亞姐不但冇黑面,仲笑住口話「唔緊要,你去扲錢,等陣俾返我啦~~~」咁我咪問:「使唔使放底啲嘢做抵押咁呀?」亞姐笑住拎吓頭「唔使,你一陣再返嚟俾錢啦!」咁我就飛快去最新嘅匯豐,十幾分鐘先再返嚟俾埋條尾數:12大元亞姐仲笑住話:「唔緊要,你唔使咁緊張,好似啱啱跑完咁。」臨走時,又再同我講多謝!呵~~~~~~我都未見過咁好嘅收銀亞姐。真係有啲擔心佢俾其他霸王食客扼,走佢數,咁佢咪要自己 “um” 荷包?
咁我咪問:「使唔使放底啲嘢做抵押咁呀?」
亞姐笑住拎吓頭「唔使,你一陣再返嚟俾錢啦!」