通常鐵板燒會搵啲特別日子時機先食點解?因為一般價錢都唔平😏不過鐵板燒真係好花時間同心思師傅除咗要顧及食物味道之外仲要顧及賣相同觀看性令食客有味覺👅嗅覺👃🏻聽覺👂🏻視覺👀全面享受再加上選用龍蝦🦞海膽🧡松葉蟹🦀海葡萄🍇花膠,鮑魚等矜貴食材,睇嘅唔止係價錢高低 最緊要係值回票價~講返今餐鐵板燒,我哋先嚟叫咗杯「招牌十八層海膽杯」$360高身玻璃杯🥂裝滿豐富海鮮,包括北海道紫海膽,松葉蟹肉、三文魚子、粒貝、藍鰭吞拿魚拖羅容、北歐花膠、凍磯煮鮑魚、櫻花魷魚、牡丹蝦等等,數唔到係咪有18層🤣🤣 但超多味道同口感,層次豐富。然後再叫一人前「海膽醬芝士焗隻龍蝦海鮮」$880套餐包括:時令前菜時令沙律 - 蟹子青蘋果🍏海膽醬芝士焗原隻龍蝦🧀🦞火焰海膽甲羅燒🦀北海道煎北寄貝燒野菜 - 日式番薯仔🍠冬菇🍄特色炒飯 - 白松露炒飯🍳🍚紙包花膠蜆湯🍲北海道白粟米刺身🌽個龍蝦🦞主菜一試難忘👍🏻👍🏻👍🏻 龍蝦肉爽口彈牙又鮮甜,配埋海膽醬就多咗重鮮中帶鹹香😋😋 最加分位係連殼上碟但切割得好易食到啲龍蝦肉,食得惹味又過癮😆😆樂師傅知道我哋鍾意食蝦蟹,特別將銀雪魚轉咗做火焰海膽甲羅燒🦀 漲卜卜的蟹蓋裝住滿滿嘅蟹肉蟹膏之外
通常鐵板燒會搵啲特別日子時機先食

特色炒飯 - 白松露炒飯🍳🍚
紙包花膠蜆湯🍲
北海道白粟米刺身🌽

個龍蝦🦞主菜一試難忘👍🏻👍🏻👍🏻

樂師傅知道我哋鍾意食蝦蟹,特別將銀雪魚轉咗做火焰海膽甲羅燒🦀 漲卜卜的蟹蓋裝住滿滿嘅蟹肉蟹膏之外,仲舖上三文魚子、海葡萄、黑魚籽同埋海膽,鮮味之極!

絕對唔可以唔提個白粟米🌽 之前喺電視旅遊節目見過,係日本🇯🇵嘅特產,今次有一試直接愛上😍 根本就係水果嚟!爽口、新甜、多汁,個人好鍾意❤️

雖然話係一人前,但其實兩個人share都可以,再加多1-2個單點已經夠飽~

餐廳環境偏細,鐵板燒Bar枱座位有限,想食最好預先訂位,我見喺Openrice預訂仲有8折優惠~

2021-08-12