2017-11-02 240 浏览
成日都會諗壽司同Kimbap有咩分別🤔 Google大神話壽司會多左壽司醋 通常較細嚿 🇯🇵 Kimbap嘅飯唔一定要珍珠米 通常用醃製食物為主🇰🇷 不過呢款 韓式松子仁吞拿魚飯卷($98) 用左吞拿魚做主菜 其實都幾似熟吞拿魚壽司😂 不過理得佢好食就得啦 吞拿魚味道濃郁 加埋青瓜紅蘿蔔 清清地一啲都唔漏 重點係松子😳 松子嘅香味令成個kimbap昇華左 大家值得一試👍🏻之後再叫左兩款肉 第一款芝香。雞($138) 超級多既芝士醬淋上去炸雞上面 特別在於加埋番茄醬 酸酸地又有芝士香牛魔王點會無叫牛肉 燒L.A.牛肋骨($198) 牛味香濃 尤其是近骨位味道更加濃 而且佢燒得唔會太乾身 夠醬汁同肉本身既juicy澱粉質就叫左卡邦尼tteok bboki($88) 同埋 紫菜三文魚拌飯($78) 卡邦尼汁都調較得幾creamy 但又唔會太漏 拌飯大家撈既時候要小心啲😂 我朋友撈到成枱都係哈哈
成日都會諗壽司同Kimbap有咩分別🤔