一向去開銅鑼灣及香港仔分店食的,兩間都好食的,但好可惜這兩間都執咗了,搞到我宜家想食拉麵時,都冇得食,唉!有次經過中環交易廣場上面,見到有間札幌拉麵,心想正呀下次想食果陣去食先,點知有次真係好想食,咁我就去啦!入到去一坐低睇個餐牌時,發現唔見我食開果隻(蔥拉麵)既...D價錢又甘貴既...心知這間不是我食開果間札幌了,但都冇計啦..鬼叫我當日勁想食拉麵咩...而且見價錢禁價都爆晒彭...咁未即管試下囉,佢地有3隻湯底選擇(麵豉/豉油/豬骨)我要了麵豉湯底叉燒拉麵,因食開果間札幌係麵豉湯係非常好食的,所以就睇下這間得唔得囉,得未以後都幫襯啦,點知...我一食就已經覺得唔好食之餘,重要係好咸添,麵同叉燒係分開上的,本來佢地D叉燒個質地都唔錯的,但又係好咸,如果我當時唔係勁肚餓,我諗都唔會食得好多,平時我都算係幾大食的,最終個麵都係食唔晒,因為好大碗,叉燒拉麵$89碗+10%=$97.9,總括來說唔好食得個大碗,以後都唔會再去.PS.本人食個最好食的拉麵,始終都係紅色布D字頭的札幌拉麵.大家唔好去錯呀!佢地一個麵$60幾至80元的.