2022-05-10 294 浏览
我想食好耐嘅竺扶大班烧味今日终于食到了!因为佢唔算系湾仔大街地方,加上晚上8:30就闩门,所以比较难就到时间。铺头唔算大,但烧味菜式应有尽有,同朋友叫左两款菜式!碟碟都超惹味高质!烧鹅五宝饭🐔🦆🍚好难得食五宝饭会有烧鹅配搭,厨房仲比左饭鹅髀我地🍗,啖啖肉又嫩口!烧鹅皮烧到香脆可口,配埋佢地嘅特制酸梅酱,令到烧鹅食落口时唔会好腻!本身我唔钟意沾酸梅酱嘅我都忍唔住,因为食得出真系有酸梅系入面,而唔系用味粉较出黎,比出酒楼烧味档好食好多!不得不赞嘅系佢地嘅叉烧🐷🥩!系好Juicy 呀!出面食嘅旧旧都瘦又老过呀婆!但呢度嘅叉烧好似小 鲜肉咁肉嫩多汁!将叉烧烧到锁紧肉汁,又唔会过火口!师傅犀利呀!金牌🥇四宝濑粉🍜另外都叫左四宝濑粉,因为汤濑粉唔系度度有得食,食到嘅都唔系好好食。而竺扶佢嘅濑粉我好满意!条条都有咬感唔会一夹就散,每条亦都挂到汤汁,连埋美味嘅叉烧食好满足呀!同埋觉得佢地整嘅姜蓉都好好食,睇得出整得有心机,粒粒葱大细如一,钟意配姜蓉捞饭嘅我差d想成碟食哂佢🤣🤣🤣如果我系湾仔附近番工,相信佢会成为我嘅饭堂🤣🤣🤣

烧鹅五宝饭🐔🦆🍚

金牌🥇四宝濑粉🍜

如果我系湾仔附近番工,相信佢会成为我嘅饭堂🤣🤣🤣
2022-05-05
  • 烧鹅五宝饭