2008-03-14 33 浏览
2008年3月13日晚上7:00 無意中click下click下搵到呢檔o野, 見之前有人post左豬手d相上去, 幾對辦喎! 馬上, 即刻, 立即打比沙牛男友約佢放工飛奔去長沙灣, 我就灣仔放工急急腳去”覓食”ru! 最鬼鐘意呢d排檔, 見到呢d格局我心面o既OS就係”平! 靚! 正!”最後係…史無前例地兩個人食排檔埋單140蚊, 勁痴線!1) 淨豬手($45) –幾好食! 值得一試, 個豬手夠肥, 但係食落又唔會油淋淋, 有屋企FEEL2) 古法鼓油撈麵–我覺得好鹹, 但係沙牛男友話幾好食, 我叫左佢幾次”鹹得禁緊要唔好食啦!”佢話:”食落都幾好食呀!”無得救! 我地兩個都唔知古法做出黎咩味, 唔知點比較3) 炸醬麵–呢個就真係古法啦! 同我細個食D味一樣, 佢個麵好爽, 無鹼水味, 但係你話佢好有麵味咩?! 佢又唔係o羅! 不過呢個整體黎講都好好食.4) 淨魚蛋–我已經唔記得左細個食o既魚蛋係咪o禁樣, 淋淋地, 唔似依家d魚蛋禁…硬! (當然你可以話彈牙啦!) 呢個都可以試o下!5) 淨墨丸–我覺得唔好食! 無咩墨魚味, 又淋bad bad其實所有o野都多味

其實所有o野都多味精, 食完都幾口渴, 個口食完都幾唔舒服
如果人少食, 我推介1) 炸醬麵2) 豬手3) 魚蛋

哥哥仔見我地係o禁加o野, 笑笑口話: “你地想食曬我地d o野啊?! 不過都重有好多你未試!”不過應該無下次ru! 因為佢隔離果檔炒o野都好似幾好食o禁, 佢對面個豬扒就更加係香港第一正.