2016-02-27
香港出名既雞旦仔有好幾間, 因口味而異, 各有奉場客。如果鍾意食好多餡既雞旦仔, 低調高手既雞旦仔未必最適合他們。今日一試它的夾餅, 很欣賞他們認真,要做到最好既態度。 我的挑剔朋友, 叫了一個"少糖, 多醬, 切件"夾餅。 試問係香港地, 除左高級餐廰外, 邊度有人會講咁多要求, 但高調低手一一滿足到我既"港男"朋友既要求。雖夜晚10點鐘, 還是長長人龍。等了約10分鐘, 一個熱烘烘既夾餅到手。一咬落去一試難忘, 未食過咁好味既夾餅。外脆內軟!!!! 低調高手能夠做到外脆, 粉醬比例真係啱啱好, 個皮唔會做到過硬! 另外, 值得一讚佢既軟熟既餡, 濕濕地, 中間有的流心既感覺!真係要讚佢時間火喉控制得PERFECT!傳統既奶油, 煉奶, 花生醬加沙糖豐豐足足咁塗滿所有夾仔餅表面, 一路食一路流出來! $16依個價錢能夠食到咁高質素既夾餅, 真係值得俾。總結: 一句形容低調高手既夾餅 "香港最強, 冇得輸"
總結: 一句形容低調高手既夾餅 "香港最強, 冇得輸"