2023-01-19
天氣又開始凍返😋😋又到打邊爐嘅好時光😍今晚相約舊同事一齊去食無限時打邊爐🐣餐廳光猛,坐得闊落👍🏻睇下餐牌入面勁多野食🤤我地點左豪食套餐🤩🌸時令燉湯,飲完成身暖笠笠😆係燉雞湯黎😋🌸小食可以任點同隨意加單😎簡直滿足左我地食小食嘅願望🤩有炸薯條&甜蕃薯條,唐揚脆炸雞,蟹籽沙律,酸甜炸大腸,鮑汁雞腳。🌸五點刺身盛合,刺身有厚切三文魚,帆立貝,油甘魚,赤蝦,北寄貝😍味道好新鮮😋又大塊🤓🌸任食寵寵雞煲雞煲係任食嘅,我地點左bb辣,店員教我地炒香雞件黎加入魷魚,牛百葉,豬皮一齊炒香❤️雞件好香嫩,配料都超入味😋味道香香辣辣🥳我地揀左黃金皮蛋芫茜湯底🤩🌸海鮮拼盤有大大隻鮑魚&元貝,厚切龍躉片,大大粒蠔,蜆,彈牙鮮蝦,白鱔片🤭🌸牛肉拼盤入面好多罕有嘅牛肉款式,包括潮汕五花趾,吊龍伴,手切牛頸脊,黃喉,澳洲封門柳,熊本雪花一口牛,SRF和牛肩胛肉眼芯,SRF和牛三角肉🤩當中黃喉係第一次試,口感都幾好😋我地仲可以任點其他配料,食完之後大滿足❤️
🌸時令燉湯,飲完成身暖笠笠😆係燉雞湯黎😋
🌸任食寵寵雞煲
我地揀左黃金皮蛋芫茜湯底🤩
我地仲可以任點其他配料,食完之後大滿足❤️