朋友住系荃湾,好多美食嘅聚集地,我表示想打边炉,朋友推介左呢间位于大鸿辉中心21楼高层嘅日式火锅放题。浓厚日式风格装修,独具风情。地方也非常宽敞,食物及饮品种类玲琅满目,员工亦十分热情招呼。日式火锅放题独具风格嘅日式装修,地方宽敞,同埋好欣赏呢度抽气做得好,无油烟味!猪骨汤底/番茄汤底餐厅有超过6款唔同汤底可以拣,我同朋友都唔太食得辣,但又想试多d味道,就加左$18转左鸳鸯锅,汤底就拣左番茄同豚骨汤。个番茄汤底劲足料,浓浓嘅蕃茄味,啱晒钟意食蕃茄汤底嘅我!豚骨汤都清清地~好入味!美国特选牛肉套餐/食肉兽最爱拣完汤底,员工好热情推介我地可以拣唔同嘅套餐,有超过4种套餐拣,我同朋友拣左$258嘅美国特选牛肉+日本鹿儿岛顶级黑豚套餐,牛肉豚肉鸡肉任食,劲满足!😋美国特选牛肉味超新鲜,食落够嫩滑,豚肉同鸡肉都好明显系新鲜嘅,基本唔洗点酱汁同调味料,浸落汤底直接食已经觉得好鲜甜👍任食黎讲,呢间餐厅系肉类品质嘅把关方面都做得几好,唔会因为系任食而变得食物质素差次,相比其他好多放题黎讲,绝对抵赞同有质素!自助吧台/任拎任食超过数十款嘅新鲜蔬菜、丸类、粉面、甜品、生果,最得意系雪糕甜品区仲有个迷你朱古

日式火锅放题

猪骨汤底/番茄汤底

鸳鸯锅(番茄同豚骨汤)
酱料

美国特选牛肉套餐/食肉兽最爱
美国特选牛肉+日本鹿儿岛顶级黑豚套餐

自助吧台/任拎任食
超过数十款嘅新鲜蔬菜、丸类、粉面、甜品、生果,最得意系雪糕甜品区仲有个迷你朱古力喷泉!而饮品方面粗略估计有超过20款各式各样嘅汽水果汁。
朱古力喷泉
丸类

总结,呢间餐厅性价比系好唔错,$200几蚊嘅价位,放题黎讲唔算贵,但服务、环境、同食物质素都有保证,我觉得系日式火锅放题超抵之选!
2019-06-15
鸳鸯锅(番茄同豚骨汤)
酱料
美国特选牛肉+日本鹿儿岛顶级黑豚套餐