2018-04-14 145 浏览
今次已經係第二次嚟呢一度嘆下午茶,喺將軍澳其實可以好休閑同埋有靚景嘆個下午茶嘅地方唔多,牧羊少年呢度無論食物、室外室內環境、店員服務都係冇得頂呀!黎過一次就愛上左呢個地方。地點好方便,喺香港單車館隔離,好易搵,隔離有個大公園啱晒一家大細同埋郊遊。咖啡館十分闊落,算係咁多間牧羊少年最寬敞嘅一間,座位亦都好多。坐近窗邊更加可飽覽成個水池景。下午茶亦都唔馬虎,無論味道同埋presentation都值得一讚。黑松露薯條十分足料,薯條炸得啱啱好,旁邊嘅黑松露醬亦都調得好惹味。香麻雞翼配胡麻醬,呢個配搭好新鮮,雞翼炸得外脆內嫩,十分香口。香蕉巧克力窩夫餅—呢度嘅窩夫係必食item。窩夫外脆內軟,加埋雪糕一凍一熱咁食,冰火交融的感覺,超正!呢度嘅飲品亦都唔野少,有好多嘅選擇。我叫了一杯ice mocha , 咖啡同埋朱古力的比例調配得剛剛好。熱茶系列亦都好好,有個茶壺可以自己慢慢斟,慢慢嘆,呢個洋甘菊茶啱啱就可以消暑解渴。最後仲送$5優惠券,可以下次用添,好抵

最後仲送$5優惠券,可以下次用添,好抵