2021-07-17 205 浏览
今日去了 Give Me Five 食半自助晚餐,第一次食,見食評都好似好好,所以決定嘗試。但覺得只是普通,試一次便可,不會再去。這間餐廳我之前多數去飲半自助午餐,因為都好 抵食,但晚餐的半自助餐,就只是一般。這間餐廳有凍海鲜,有凍蝦,凍蟹, 皇冠螺,青口。凍海鲜都可以,但 款式少。主菜我們叫了 澳洲肉眼扒配 野菌汁,但這個牛扒 超鹹, 我唔知係個野菌汁有問題, 或是 廚師 將 鹽放咗落牛扒內,總之牛扒超鹹,從未食過咁鹹嘅牛扒, 食完這塊牛扒好可能會腎病。😱至於 任食即燒海鮮和串燒,有鲍魚, 帶子,,蝦, 貴妃蚌等等但只有鮑鱼比較OK, 燒和帶子好细隻,而且去取食物,時常都話未預備好,帶子和只食了一隻,之後問了幾次,都話未燒好,和牛又問了幾次,次次都話未預備好,所以 餐牌上列出好多海鮮,和牛,其實好多都係 冇見過,只有些平價燒物, 腸仔,雞翼,菠蘿就有, 貴價食物就是常都話未預備好,所以次次都攞唔到,所以非常失望。而於 甜品都普通, 最好就 是有movenpick雪糕。如果原價328 +10% , 我就覺得就唔 抵食, 因為 餐牌列出嘅貴價海鮮,和牛都冇見過,所以試一次就够。
而於 甜品都普通, 最好就 是有movenpick雪糕。

2021-07-15