2018-12-11
同朋友約咗喺尖沙咀食飯,行過呢間台式小店有好多人排緊隊,多人排隊代表食物質素唔差,所以我哋又排埋一份,等左差唔多半個鐘就入得,等位期間已經寫定order紙,一入去就可以落order!! 首先要讚下店主嘅細心,同其他小店一樣因為地方淺窄,唔會有張凳俾你擺袋,但細心留意下就發現枱下邊有個鉤俾你掛袋,枱面上仲有橡筋俾你紮頭髮!! 想食滷水糖心蛋,但店員告知已經賣晒,見到隔離枱有得食,睇到我流晒口水,如果想食嘅朋友要早啲嚟先得!!! (我八點鐘落order)飲品點左古法烏梅汁($22)同埋冬瓜茶($18),兩杯都好好飲,而且都好大杯!滷肉飯($28)肥瘦適中,呢個飯嘅靈魂在於個汁,撈飯一流!!紅燒三寶牛肉麵($80),麵類全部都有得揀粗麵或者幼麵,點左粗麵,餸有牛腱牛筋好肋條,啲牛全部都好入味,濃濃的牛骨湯清甜好味! 蔥油拌麵配幼麵($45),蔥油爆到好香淋落個麵度冇得輸,我自己鍾意食幼麵多過粗麵。想食下菜就叫咗燙青菜加滷肉($26)每人消費大約$100到,會想返嚟試吓佢個糖心蛋!
想食下菜就叫咗燙青菜加滷肉($26)
每人消費大約$100到,會想返嚟試吓佢個糖心蛋!