2018-05-11
😋身邊有不少好友都知我是位燒肉控,時不時會蒐羅來自唔同地方既燒肉資訊俾我,太幸福了!今次呢間系朋友食完話好食推介我一試👅我唔想夜晚食燒肉放題咁邪惡的關係所以就揀咗晏晝食!減低罪惡感😍.晏晝有個好處就系唔洗вooĸ位唔洗等位!唔洗逼 坐得舒舒服服😗😗.店內裝修系傳統日式燒肉店既裝潢!9成係卡位!無論兩個人或者四至六個人食都會覺得好有高嘅私隱度!因為佢係大枱而中間放了木板分開兩組客人😌👍🏻👍🏻想點單嗰陣發現咗呢度好環保!用ipad落單!簡單操作又清晰👍🏻⭐️值得一提既係佢張餐紙上面有個細心既解說就係燒肉既秘訣💁🏻♀️將牛肉放在爐中間燒,可以短時間內燒熟又鎖住肉汁。而其他兩款雞肉和豬肉燒燒的時間比較長,要放爐邊慢慢燒。店員見我地點緊野食既時候放低左碟前菜🔥頭一轉點左刺生,厚厚既三文魚, 爽口既北寄貝,鮮甜既帶子同埋甜虾,雖然唔係勁高質但全部食得出都算新鮮😌有刺生,無理由冇壽司份,浦燒秋刀魚,火灸牛拖羅,小肌魚,呢幾款都唔錯呀。火灸牛拖羅值得一試,用🔥火燒過後特別油脂豐富!😛好食燒肉就當然唔小得啦,係呢餐既主角💫點左大大粒既伊賀一口牛,燒過後仍然鎖住肉汁,唔乾之餘牛肉味仲好重添,果然日本牛係唔肉
點左大大粒既伊賀一口牛,燒過後仍然鎖住肉汁,唔乾之餘牛肉味仲好重添,果然日本牛係唔肉d。佢係煙韌得黎腍腍地易入口🤓
有燒物又點小得炸物,天婦羅就一定走唔甩啦,但不得不埋提既係呢個雙皮奶卷😍,前前後後點過3次,黎到都係滿意既金黃色,脆到震既炸面包住半凝固既牛奶夾心,咸咸甜甜,簡直係日式炸鮮奶。encore👍🏻👍🏻
每一件食物都係一口過好方便👍🏻👍🏻
好開心燒左成兩個鐘都冇油煙味!好難得😭😭真係值得一讚!