2025-07-20
🍽️✨ 今次我哋喺荃灣搵食,無意中發現咗一間超有昭和風味嘅日式餐廳,裝修勁有feel,好似一秒穿越去咗日本 🇯🇵!燈光柔和,木系設計,連張教你點食蛋包飯嘅卡都好有心思 💌~見到咁有特色,梗係要試佢哋最出名嘅蛋包飯啦!🍛 濃芝士肉醬蛋包飯 👅 味道方面,蛋包滑到好似絲綢咁,蛋香十足~肉醬夠晒惹味,雖然芝士唔係拉絲嗰種,但都算香濃🧀。整體食落好滿足,唔會太膩,7.5分走唔甩!加咗$27升級套餐,包咗粟米忌廉湯 🌽、日式前菜 🥗 同飲品,真係抵食!🍝 柚子檸檬蒜香蝦意粉 一上枱就聞到陣陣蒜香🧄,蝦隻隻都大隻爽口 🦐~柚子同檸檬嘅清香令成碟意粉好清新 🍋,酸香中帶少少果甜,食落唔會膩,好適合夏天食!份量都唔少,啱晒鍾意清爽口味嘅朋友~🍮 焦糖雞蛋布丁 呢個真係驚喜!蛋香勁濃,焦糖味啱啱好,唔會搶晒味~口感札實但唔會太硬,如果再滑啲就完美啦 😋!8分推介!☕ 飲品方面,我哋叫咗維也納咖啡同熱檸茶 🍋~咖啡香濃,面頭忌廉滑到好似雲咁;熱檸茶酸酸甜甜,食完咁多都唔覺滯!呢間餐廳真係有驚喜,唔止環境靚,食物都有水準 💯~蛋包飯真係必試,升級套餐都好抵食,啱晒同朋友一齊chill住慢慢嘆 😌🍴!ADO洋食
🍛 濃芝士肉醬蛋包飯
🍝 柚子檸檬蒜香蝦意粉