最近去咗灣仔的星光喫茶洋食,真係一個唔錯嘅選擇!環境靚靚,適合同朋友一齊放鬆。今次我試咗幾樣食物,感覺好滿足!😆清森帆立貝湯意粉🍝食落湯底清甜,帆立貝非常鮮美,意粉吸收咗湯汁,食落去每一口都有海味,真係好開胃和牛漢堡扒定食漢堡扒煎得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,搭配埋特製醬汁,味道一流!一啖飯一啖肉,食完真係滿足到爆。嚟到呢度點少得甜品!試咗佢哋兩款招牌嘅甜品。分別係星光玉子布丁同草莓鮮奶油蛋糕。星光玉子布丁🍮布丁質感幼滑,食落有濃郁嘅蛋香味,配埋焦香嘅焦糖醬,甜度剛好。草莓鮮奶油蛋糕 🍰草莓鮮奶油蛋糕鬆軟,配上夾心嘅幼滑鮮奶油同新鮮草莓,係完美嘅甜品收尾。🤭無論係環境定食物,都覺得滿意,尤其係甜品。大家有機會同朋友一齊過嚟食下午茶係個唔錯嘅選擇😊

清森帆立貝湯意粉🍝

和牛漢堡扒定食