昨晚行經紅磡德民街,那處而家好似食街一樣前後左右都是不同種類食店,而令我感興趣既係一家比較特別既“日式熔岩蛋包飯”即入內一試,店員很細心地推介菜式,我和朋友即點了2味,“日式咖喱豬扒熔岩蛋包飯”“🍤🍛吉列炸蝦熔岩蛋包飯”首先來過“芝麻醬沙律菜”沙律菜很新鮮味道不錯,雞翼同薯角味道都oK,亦很夠熱,2味主菜來到,嘩,一見真係有D流口水,因D熔岩流心蛋真係好似熔岩一樣陣陣下好想爆出來咁,一食落去D蛋好夠滑幾好味喎,D炸蝦係用茄汁但我覺甜了些如淡些會更好,而咖哩豬扒D咖哩味幾濃如連飯一齊吃真的幾好味,而豬扒又不太厚,味道都較得唔差,整體來說食物都幾鲜,而味道真的不錯,而我見店內還有其他種類飯可供選擇,下次有機會一定會再試下!!
2015-05-21