2021-04-21 209 浏览
米芝蓮星廚義大利餐廳🍝 一入餐廳就會望到open kitchen,另一面嘅玻璃窗可以望到手工意粉嘅製作過程😍講得好聽d 可以話餐廳氣氛輕鬆,但係我覺得比得黎個價錢又唔會想有係快餐店食飯嘅感覺🤔anyway 佢嘅食物質素係出色嘅!꧁𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥 (𝕤𝕒𝕝𝕒𝕕 + 𝕞𝕒𝕚𝕟 + 𝕕𝕣𝕚𝕟𝕜)꧂/Classic french onion soup (+50)/佢個洋蔥湯好好飲😳 每一啖都係煲到淋曬嘅洋蔥!面頭有麵包粒加芝士,非常香口,索曬洋蔥湯更加好食🥰 不過飲到尾係覺得有d 鹹嘅🤔/Squid ink spaghetti with caviar and red shrimp tartare $328/好鍾意墨魚意粉嘅質地,非常彈牙有咬口👍🏻魚子醬就真心只係點綴,唔係好食得出😂🙈紅蝦他他食第一啖覺得有少少醒,但係之後再食又覺得幾好食,有d 似食緊甜蝦🤔/Classic lobster tagliatelle $288/Tagliatelle 我覺得overcook 左少少,可以再煙韌d 就好,不過依家口感都無差!意粉嘅形狀令佢可以掛滿龍蝦汁,好鮮味!龍蝦份量就正常,都彈牙嘅🦞/Flat

/Flat white/
拉花好靚🥰口感順滑,但係奶味比較重🤔咖啡香味濃d 就好