2009-11-05
自問半個街坊, 得閒都會去到鳳凰新村食野, 明記自然幫襯唔少去明記最緊要係食牛腩, 食其他野既話真係失色同蝕左, 因為佢地用D牛坑腩實在太靚, 夠稔夠入味, 又唔會太肥, 總之一啖一舊真係好味到不得了!!!湯底有些少"揀"水味要扣分, 不過佢地自制辣椒油可以補番數。除左食牛腩面, 我朋友話呢度個牛什都好正, 不過自己唔食, 所以唔知另外就係到左夜晚既明火粥, 睇住佢係門口將D料放入個煲到熬, 都好夠味, 最鐘意食魚片牛肉粥。天氣一凍, 夜晚食番碗魚片牛肉粥就至開心!!衛生程度, 始終係街坊生意, 唔可以要求D咩, 而且價錢尚算公道, 簡單黎講, 明記我覺得可以話係隱世牛腩面專家, 就算你係食開大利, 九記, 食明記都唔會比下去