2023-09-03
⭕今日約咗勁耐冇見嘅朋友,諗住好耐冇見一齊食餐勁嘅✌🏻🥳個frd話想食放題,近近哋我哋揀咗旺角呢間,5點食到7點好鬼正✨👍🏻不論熟食定係生冷嘢都勁多選擇,出面嘅頭盤或者係熟食區都唔少嘢夾💓❣️高度推介🙌🏻✨整體評分:9/10✨味道:9/10✨服務:7.5/10✨環境:8.5/10✨人均消費:~$300✨晚市放題任食兩小時 $278/ person因為朋友就唔好食生冷嘢嘅,咁所以呢生冷嘢主要都係我食,生冷嘢大概叫做一round跟住都冇再加啦😅今晚呢就食咗勁多勁多嘢,大概講下推薦大家一定要食啲咩🤤想知有咩必食嘅一定要繼續睇落去🤭✨生冷類✨其實叫咗唔少類別,分別有:🔻三文魚(見到隔離枱嗌咗油脂分佈好平均而且每一件都非常好厚切,夠哂fresh)🔻油甘魚 (食落口都幾重魚油味,鍾意食魚嘅朋友都可以叫❣️)🔻希靈魚 (厚度正常, 食落都fresh)🔻北寄貝 赤貝 (兩款都係爽口彈牙,冇雪味)🔻極品大赤蝦 (佢有一隻係赤蝦一隻係普通蝦仔嗰隻,咁我就鍾意食大隻啲嘅🦐係梅嘅,都好爽口,放題質素嚟講算係唔錯)✨熟食✨🔻金湯慢煮鮑魚花膠盛(客)呢個一定要嗌,花膠好大片🙌🏻以前食過其他放題就冇鮑魚嘅,呢度有買鮑魚
✨整體評分:9/10
✨味道:9/10
✨服務:7.5/10
✨環境:8.5/10
✨人均消費:~$300
✨晚市放題任食兩小時 $278/ person
✨生冷類✨
其實叫咗唔少類別,分別有:
🔻希靈魚 (厚度正常, 食落都fresh)
🔻北寄貝 赤貝 (兩款都係爽口彈牙,冇雪味)
✨熟食✨
🔻金湯慢煮鮑魚花膠盛(客)
呢個一定要嗌,花膠好大片🙌🏻以前食過其他放題就冇鮑魚嘅,呢度有買鮑魚,有菜🥬佢嘅鮑魚唔似係罐頭鮑魚嗰啲嘅,再高質少少既💞食得過 花膠索咗汁好正,我哋都encore咗兩三次🔆
🔻蜜椒薯仔牛柳粒(客)
一客嘅份量都唔少,好香蜜糖味,牛柳粒唔算話有好多鬆肉粉👍🏻每粒都好彈牙,不過有時候都要睇彩數 ,第二次encore再食嘅時候嗰碟就有好多筋🤭
🔻金蒜蓉粉絲蒸扇貝(客)
呢個一定要趁熱食,超級正💓扇貝上面有好多炸蒜蓉,加埋粉絲一齊食,熱辣食,佢嘅調味啱啱好✌🏻✨
🔻川味燒鮮蠔 (件)
燒蠔都食得過❣️雖然佢話川味但係唔係話好辣,食唔到辣嘅我表示完全冇問題🥳蠔嘅size都夠大
🔻西京燒比目魚(客)
呢個魚一定一定一定要叫,用筷子輕輕一整已經係好容易起到啲肉出嚟,後尾我哋encore左3條🐟佢係整到外面個皮脆卜卜,啲魚肉係滑捋捋🙂我哋後尾都有食鯖魚,反而就覺得冇比目魚咁好食,鯖魚鞋左少少,但都ok
🔻燒温室甜菠蘿(件)
朋友話佢燒得好好食🍍喜歡食菠蘿嘅人可以試下
🔻牛油燒翠玉瓜 (件)
佢個翠玉瓜唔係整得好燶 外脆內軟
啱曬我食左好多肉類,鍾意食返多啲菜蔬菜中和番👍🏻
🔻蟹粥
佢嘅蟹粥一兜大約係兩個人份量,如果鍾意食番多少少澱粉嘅人一定要叫,佢通常一包入面會有蟹腳或者係一個蟹殼🦀調味啱啱好,值得食
✨甜品✨
🔻椰子燉蛋白 (呢個係要喺qr code落單嘅,我見隔離枱基本上每個人都會至少食一個,上枱之後擺咗陣都仲係微溫,入面係超重🥥🍼味,蛋白做得鬼滑💓終於明白點解隔離枱每一堂都一定會叫,同埋佢上面都畀咗唔少官燕)
然後一齊出面嘅甜品區,都拎咗唔少甜品試下,講下我覺得幾好食嘅:
🔻牛奶布甸
一兜入面分量唔算多,鍾意食嘅可以攞多幾兜,同埋佢包裝都幾靚有張牛牛pattern嘅紙🐄
🔻台灣芋圓
一兜份量其實都唔少嘅,都係正常台灣芋圓嘅口感,不過不失
🔻心型粉紅色嘅甜品😅
其實老實講我都唔知佢叫咩名甜品,唔記得咗叫咩名,本身以為佢個樣咁靚冇咩內涵,原來唔係喎佢食落口係有浸淡淡的玫瑰味🌹跟住溝咗好似啲乳酪mousse嗰種口感,幾好食同幾有驚喜,同埋佢都有個青色款嘅
✨飲品✨
我諗都唔使我多講,大家都見到張相有幾多選擇,佢係成個場都係飲品,另外如果唔飲凍飲嘅,其實佢有熱飲區,好似我朋友後尾都拎咗杯熱朱古力🙌🏻👍🏻