2021-12-08
呢間menu嘅選擇好多 所以經過個陣就被吸引住 而且由漢堡到其他經典主食包羅萬有 門口counter仲有擺放超大件嘅蛋糕同埋牛角酥!感覺呢間甜品比主食更加吸引~呢度有set dinner 每個套餐都可以配一杯野飲同埋餐湯 今次係龍蝦湯 上面仲有小小忌廉飄過 整體口味偏鹹左小小 不過配餐嘅迷你牛角酥真係好正 細粒得來又飽滿 有齊應有嘅牛角包組織 表面酥脆 點湯更濃味呢🍔香煎鵝肝牛肉漢堡配薯條💰168由於佢係開放式廚房 我仲可以見到員工親手擺鵝肝同牛肉係漢堡包上面!牛肉餅同鵝肝上面有一大疊火箭菜 下面都有好多生菜 麵包係偏黃色的類似餐包口感 甜甜的而且特別軟!鵝肝真係好邪惡 入口即融 好似食緊一舊固體油咁 而牛肉餅都幾多油 咬個陣會不斷滴油 但係整體口感唔錯 係略嫌油左D🍝一山不能藏二虎蝦寬扁麵💰148呢個名好有gimmick 上來個陣都冇出乎意料地見到有兩隻幾大嘅玻璃蝦!蝦肉好彈牙而且真係好大隻 一隻都要食好耐🤣下面嘅寬扁麵都沾上幾多番茄汁 口感咬落似餃子皮 不過係比較軟身D嘅 所以都幾特別 係手工意粉嘅感覺!☕️熱桃茶本身以為桃茶會係齋桃味嘅清茶 但係原來係果汁味勁濃嘅桃茶!簡直就好似飲
🍔香煎鵝肝牛肉漢堡配薯條
💰168
香煎鵝肝牛肉漢堡配薯條
🍝一山不能藏二虎蝦寬扁麵
💰148
一山不能藏二虎蝦寬扁麵
☕️熱桃茶
本身以為桃茶會係齋桃味嘅清茶 但係原來係果汁味勁濃嘅桃茶!簡直就好似飲緊熱桃汁咁 但係有小小茶味沁出來 真係特別暖胃!
熱桃茶
🍨凍薄荷朱古力
成日都唔知點解薄荷朱古力係啡色 係我印象中似係薄荷綠咁嘅色🤣真係好大杯 而且親眼見到店員唧cream上去 真係超級邪惡呢 不過味道好濃厚!
凍薄荷朱古力
呢度嘅飲品其實都好出色 而且望落D蛋糕真係超大件 牛角酥都係!仲要淨係加$25就可以加件cake😭但係我地太飽食唔落了!下次會想試下cake!
📌 URBAN Cafe Commune (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓121及188號舖