2023-07-07
雖然餐廳名叫韓燒大叔 但係午餐時段都有D常見嘅韓式菜式選擇 係電話落單嗌一個套餐不特止 仲有一湯三小菜😮單單係小菜就有8種選擇 仲包埋野飲!見到部隊鍋有D心郁郁 雖然老細同我地講2人份可能食唔曬但係都照嗌左🤣🍲韓式肥牛部隊鍋💰168本身有個燒烤爐 但係冇諗到可以轉成打邊爐咁樣食部隊鍋 成個部隊鍋嘅煲大到同打邊爐個D有得揮😭入面食材都好多 仲有1隻蛋跟 素菜有兩隻好大嘅冬菇 金菇 雞髀菇 泡菜 肉就有肥牛 午餐肉 腸等等 仲有其他年糕 魚餅 蟹柳 豆腐 同埋超入味嘅公仔麵!個爐燒左一陣先開始滾 跟著D麵就超索湯 最尾變得勁淋🤣整體味道都好濃!🍱小菜我地揀左6樣小菜!唔止有平時常見嘅泡菜 芽菜等 仲有韓式炒粉絲 薯仔同青瓜 青瓜同泡菜好開胃 粉絲特別幼身 口感略為唔同 薯仔同薯蓉質感有小小似都幾正!湯就有泡菜豬肉湯同白蘿蔔湯選擇 前者有小小辣味 泡菜都幾多 白蘿蔔湯胡椒粉味都幾重!🍱辣醬石頭鍋飯💰108石頭鍋飯可以揀係咩肉 我地揀左冇嘅豬肉 本身以為係五花肉片 但係都幾瘦幾好味!表面有好多菜同海苔 同埋都燒到好多飯焦出來!但係冇比辣醬 問左店員之後拎來又收走左所以唔係好夠味🥲但係份量好夠!
🍲韓式肥牛部隊鍋
💰168
🍱小菜
🍱辣醬石頭鍋飯
💰108
🍗柚子單骨雞翼
💰58
單骨雞翼有4隻 表面裹滿柚子醬同白芝麻 有足芝麻同柚子嘅香甜 都比較黏 雖然係單骨但係都好多肉 汁水都好多!
整體來講呢間款式都好多選擇 一個套餐有咁多小菜同湯兩個人真係食唔曬🤣而且味道同食材都好多 好近地鐵站 可以去試下!
📌 韓燒大叔 (旺角)
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓