2022-04-12 75 浏览
位於旺角金雞商場呢間點心到 MIX大排檔原來只係旗艦店嚟~ 仲有一間總店佐敦廟街~喺點心紙上見到呢度有榴槤甜品食 ~ 對於我呢啲愛榴槤之人覺得好吸引(◐‿◑) 可惜 當日嘅榴槤甜品已經賣晒🥺 只係叫咗個榴槤酥補數~ ❣️#杏汁燉白肺湯好大盅 入面幾多料裏面有南北杏、淮山、雞等等,好飲😋❣#欖仁榴槤酥上枱嘅時候唔係太熱 個酥皮都明顯地冧咗🥺有少少失望,而且個榴槤蓉比較少,味道唔濃郁 下次唔會再叫❣#晶瑩鮮蝦餃 ❣️#原隻蝦燒賣呢度嘅蝦餃燒賣好處就係有兩隻一籠(◐‿◑)少人食嘅話都幾好 ,可以試多啲唔同嘅點心。味道方面就冇乜太大特別,不過不失。❣️#黑金流沙包推介黑金流沙包 ◉‿◉ 裏面真係好流沙幾香蛋黃味 而且個包軟綿綿,上枱時都夠熱不過就比較細個。❣️#燒汁釀虎皮椒推介~ 青椒比紅椒辣 配埋燒汁,味道甜甜地都幾好味😋 上面嘅魚肉煎過 幾香口而且鯪魚肉脹卜卜 啖啖肉😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺📍點心到 MIX·大排檔 (旺角)旺角洗衣街39-55號金雞廣場地下1A,1B,1C號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#杏汁燉白肺湯
好大盅 入面幾多料
裏面有南北杏、淮山、雞等等,好飲😋

❣#欖仁榴槤酥
上枱嘅時候唔係太熱 個酥皮都明顯地冧咗🥺
有少少失望,而且個榴槤蓉比較少,
味道唔濃郁 下次唔會再叫

❣#晶瑩鮮蝦餃 ❣️#原隻蝦燒賣

❣️#黑金流沙包
推介黑金流沙包 ◉‿◉ 裏面真係好流沙
幾香蛋黃味 而且個包軟綿綿,上枱時都夠熱
不過就比較細個。

❣️#燒汁釀虎皮椒
推介~ 青椒比紅椒辣 配埋燒汁,味道甜甜地
都幾好味😋 上面嘅魚肉煎過 幾香口
而且鯪魚肉脹卜卜 啖啖肉😋

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍點心到 MIX·大排檔 (旺角)
旺角洗衣街39-55號金雞廣場地下1A,1B,1C號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺