2023-06-17
週末同朋友喺旺角行街食飯🛍️係波鞋街附近搵到呢間新派泰國菜🍽️餐廳環境唔錯,窗外光線充足,有一片綠油油嘅人造草地,望落去好似置身於花園當中🌿🪴 餐廳職員幾有禮貌,上菜時間亦都好快👍🏻💚芒果蟹肉沙律 $118蟹肉同芒果份量都唔少🤩芒果夠熟好甜😋兩者配沙律菜一齊食味道好夾感覺幾fresh💛炭燒豬頸肉•酸辣青醬 $118豬頸肉份量都多,肉質偏瘦少少乾,上菜時充滿焦香味😌令人增加食慾👍🏻酸辣青醬唔算太辣,食唔到辣嘅朋友都應該食到💚泰式虎蝦金邊粉 $138賣相唔錯,虎蝦大大隻🦐金邊粉煮得啱啱好唔會太硬太淋,味道正常發揮,整體偏淡味💛香蕉煎餅 $78煎得好香脆😍煎餅入邊佈滿榛子醬同香蕉🍌入口非常滿足🤤每一啖都有榛子同香蕉🥹食到停唔到口👍🏻大推💯💚蝶豆花椰子奶蓋$48飲品顏色超靚呀🩵好適合打卡🤭每一啖都有淡淡椰子香味🥥奶蓋就唔算太突出💛泰國珍珠奶茶奶蓋 $48比起傳統泰式奶茶偏向杰身少少,因為加咗奶蓋,幾creamy但都保留傳統風味🤩珍珠幾有趙口唔算太甜
💚芒果蟹肉沙律 $118
💛炭燒豬頸肉•酸辣青醬 $118