2021-04-09
旺角大多數餐廳都好逼夾,Lab Eat就係例外,環境寬敞舒適,坐得好舒服㗎!三道菜午餐定價合理,百零蚊就有交易,好適合同朋友嚟嘆個lunch傾吓計!是日沙律估唔到辣醬可以配沙律,有創意!酸酸辣辣幾開胃,沙律菜新鮮,烤肉唔太肥唔會膩,好有泰式風情!酥皮焗威靈頓三文魚及溫泉蛋威靈頓牛扒就食得多,三文魚就第一次。金黃色嘅酥皮頗鬆脆,一上枱就要即刻食,淋晒就嘥咗!要讚下酥皮同餡料捲得好實,切開唔會散。如果三文魚厚身啲就更好!炭燒美國安格斯肉眼牛扒唔知有冇人同我一樣都覺得有網紋烤痕嘅牛扒特別吸引?外國進口嘅Rib Eye脂肪豐富,鮮嫩多汁。五成熟啱啱好,唔需要花巧,點少少岩鹽就能夠帶出鮮味!綠茶海綿蛋糕 / 黑白朱古力二重奏蛋糕呢度嘅自家製蛋糕唔會太甜,兩款都好啱我口味!個人比較鍾意前者。上面嘅butter cream質地軟滑,加埋紅莓脆脆好refreshing,如果蛋糕鬆軟啲就perfect!一於下次夜晚黎試吓泡泡雞尾酒!
是日沙律
酥皮焗威靈頓三文魚及溫泉蛋
炭燒美國安格斯肉眼牛扒
綠茶海綿蛋糕 / 黑白朱古力二重奏蛋糕
一於下次夜晚黎試吓泡泡雞尾酒!