2024-01-05
生日遇黎旺角食燒肉放題慶祝,夠哂開心。叫左個霞餐,呢個餐性價比超高。多款肉食,全部靚肉任食,仲有海鮮,蔬菜,丸,炸物,串燒,甜品應有盡有!牛肉🐮濕式熟成 M5 和牛西冷任食,肉厚夠哂牛味,正到不得了!多口味牛板腱,有原味,七味辛辣,韓風醬油,法芥韓風瓷壺醬油牛肋肉,一口牛,牛舌,肩脊肉,牛胸腹任食。豬肉🐷多口味🐷燒豚肉,有米澤三元豚肉,味噌燒豚拖羅,生姜燒豚拖羅,青檸汁燒豚拖羅,全部都係任食。 燒肉嘅燒豚肉真係一絕喇😍!首先,個米澤三元豚肉嘅質地好嫩滑,肉味鮮甜,燒得啱啱好,啖啖肉咬落去都覺得好滿足👍。跟住,個味噌燒豚拖羅就真係夠晒驚喜,味噌嘅鹹香同豚肉嘅甘甜完美融合,食落去又香又滑,令人一試難忘🤤。至於個生姜燒豚拖羅,就係我嘅至愛❤️。個生姜嘅辛辣味道令人精神為之一振,同燒豚肉嘅肉香味互相襯托,真心夾!再黎個青檸汁燒豚拖羅就更加出色,個青檸嘅清新酸甜味令人清新爽口,食完仲想再食😋。總括來講,呢度嘅燒豚肉實在係值得推介,每款拖羅都有佢嘅獨特風味,真係食到停唔到口,一定會再嚟食多轉!👏🙌雞肉🐔雞中翼就有蒜香燒雞中翼,法芥燒雞中翼,Mozzarella芝士雞腿肉,九層塔香草雞中翼任食。蒜香燒
雞肉🐔
雞中翼就有蒜香燒雞中翼,法芥燒雞中翼,Mozzarella芝士雞腿肉,九層塔香草雞中翼任食。蒜香燒雞中翼真係惹味到不得了😋,個強烈嘅蒜香味撲鼻而來,一啖咬落去,雞肉嘅軟滑同蒜香美妙地結合,啖啖肉都爽口得嚟又惹味,真係太正👍!
法芥燒雞中翼嘅話,就更加特別。法芥嘅微苦同雞肉嘅鮮美互相映襯,令味道層次豐富,每一啖都令人回味無窮🤤。而Mozzarella芝士雞腿肉,就整體上來講係又熱辣又軟綿,溶嘅芝士包裹住雞肉,夠曬彈牙同埋汁多,每一啖都係幸福味道呀😍!
當然,唔可以唔提九層塔香草雞中翼,佢個香草的清新香氣同九層塔嘅獨特韻味絕對係完美伴侶,一齊配合燒雞嘅鮮美,實在係食指大動,停唔到口👏。
無論你選邊一款都絕對唔會失望,每款都有佢各自嘅風味同魅力,真心推介!一家人朋友聚餐嚟嘆,一定滿足晒大家嘅味蕾🥰🙌。
海鮮🦞🦐
多款海鮮,虎蝦,扇貝,廣島蠔任燒任食,全部都新鮮又鮮甜。
淨係食肉和海鮮又點夠啊!呢度仲有午餐肉,燒午餐肉真係超正,燒到又香又脆極度惹味。比目魚西京燒,魚肉爽脆充滿魚鮮味。鮑魚好鮮甜,啖啖肉好有口感。味淋魚干燒過之後,更加香好友風味。冬菇燒完之後更加香,入邊充滿水份。仲有我至愛嘅中華沙律和無限追加即炸天婦羅。