2023-03-28
旺角呢間cafe喺洗衣街開咗好多年 我都未試過~👀 最近生日 朋友帶咗我去慶祝😚 餐廳之前裝修完 門口變咗粉紅色 超少女心🤩💗 餐廳有兩層 下層同門口一樣 都係粉色系少女風設計 而 上層就有霓虹燈裝飾 走型格工業風🖤🍴✨三重芝士薄餅💲 138私心最鍾意呢款pizza😚 pizza餅底係薄嗰種 配料用咗三款芝士(藍芝士、羊奶芝士、菲達芝士)🧀 芝士份量好多 所以芝士味好濃郁&有層次 仲可以拉絲添😋 ✨黑松露卡邦尼意大利粉 💲 98意粉好掛汁 黑松露香味算幾濃郁~😋 有唔少蘑菇煙肉同洋蔥做配料🫶🏻不過略嫌整體份量細咗啲啲🤔✨炸魚薯條 💲 58 (芝士黑松露醬 + 💲10)有三大舊炸魚🤩 炸粉唔厚 入面既魚好滑 不過要小心熱啊🔥薯條係超厚切同埋大條~外脆內軟😋 芝士黑松露醬黑松露味唔係好出 我覺得都OK 但係鍾意黑松露既人可能要失望lu👀✨車打芝士牛肉漢堡 💲 78burger我覺得味道正正常常 不過不失~🫶🏻 但係偏大個 同埋跟埋薯條 所以算幾抵啊😚薯條同炸魚薯條一樣 都係厚切大條的!🍟✨免費蛋糕+畫碟👀餐廳提供免費畫碟服務 仲畫得幾靚添!🤍 我地嗰日係朱古力(?)蛋糕 再加兩球雪糕🍨老
✨三重芝士薄餅💲 138
✨黑松露卡邦尼意大利粉 💲 98
✨炸魚薯條 💲 58 (芝士黑松露醬 + 💲10)
✨車打芝士牛肉漢堡 💲 78
✨免費蛋糕+畫碟👀
餐廳提供免費畫碟服務 仲畫得幾靚添!🤍 我地嗰日係朱古力(?)蛋糕 再加兩球雪糕🍨老實講唔係好知雪糕係咩味😹係白兔糖X棉花糖既感覺🤔蛋糕莫名其妙有棉花糖既質感 朱古力味又唔係好濃 唔太識欣賞😹 不過見到全部碟都畫得幾靚 又唔洗錢 唔可以要求咁多😉 如果紀念日/生日/等等要同人慶祝 可以考慮下~🤩