2021-02-09
早就知道旺角Café占据最多,而型格得黎又主攻大件夹抵食既既「Amico · 1890」绝对系久仰大名。店铺有成两层高,空间感十足之余,配合港式怀旧霓虹灯牌,打造独特情调,成个热情气氛瞬间飙升。都系果句啦,食野最紧要系讲mood,同最岩玩既朋友一齐去边都一样咁chill!👇📌掂 过 碌 蔗 2 人 套 餐 - $398/抗疫价♦️A p p e t i z e r -▪ Parma Ham · Salad - ▫ 前菜先黎个「巴马火腿·沙律」就基本啦,Parma Ham够哂咸香,加上旁边既沙律菜中和一下,就更加开胃;而旁边仲有粟米、蕃茄仔、青瓜片,清新怡人,捞埋芝麻酱层次更加丰富。▪ Crab Shell · Toast - ▫ 第二道前菜「松叶蟹盖·多士」相当有惊喜,先讲个多士先,即叫即烘,一咬落系脆到不得了;而配上浓厚既蟹膏一齐食,果种咸鲜味绝对系令你食唔到口,不过份量都唔差,店主绝对唔姑寒!♦️First · Course -▪ Spaghetti Carbonara · Black Truffle - ▫ 轮到主菜先食个「黑松露卡邦尼·意大利粉」,一上枱卖相已经吸引到我,食落就知道
空间感十足之余,配合港式怀旧霓虹灯牌,打造独特情调,
成个热情气氛瞬间飙升。都系果句啦,食野最紧要系讲mood,
同最岩玩既朋友一齐去边都一样咁chill!👇
📌掂 过 碌 蔗 2 人 套 餐 - $398/抗疫价
♦️A p p e t i z e r -
▪ Parma Ham · Salad -
巴马火腿·沙律
青瓜片,清新怡人,捞埋芝麻酱层次更加丰富。
巴马火腿·沙律
▪ Crab Shell · Toast -
松叶蟹盖·多士
▫ 第二道前菜「松叶蟹盖·多士」相当有惊喜,先讲个多士先,
松叶蟹盖·多士
即叫即烘,一咬落系脆到不得了;而配上浓厚既蟹膏一齐食,
♦️First · Course -
黑松露卡邦尼·意大利粉
食落就知道每一条意粉都沾满厚厚既黑松露酱,浓郁入味;
黑松露卡邦尼·意大利粉
而意粉口感适中,够哂烟韧,又唔会太腻,唔错。
♦️M a i n s -
▪ US Angus · Rib-Eye Steak -
美国安格斯·肉眼
▫ 直接杀入重头戏「美国安格斯·肉眼」,对我黎讲佢地处理今次
5成熟几到位,切开里面仲有少少粉嫩色,而肉汁同时亦保留返,
美国安格斯·肉眼
唔会太乾身;食落肉质完全唔韧,软腍弹滑;加埋旁边既薯条山,
美国安格斯·肉眼
可见大厨砌得几有心思,呢个可以话系诚意之作!
📌Draft · Beer -
▪ H e r o - $76/1Pint
Hero
▫ 黎得呢到一定要试佢地生啤,呢杯「Hero」集合铁观音、柑橘、
兰花,入口带有茶香,质感顺滑,几岩我饮。