326
80
16
等级2
6
0
同男朋友做野做到8点先醒起够钟食饭,但会开到夜晚11点12点既餐厅真系唔多,好彩揾到呢间会开到凌晨2点!唔使怕食得赶,所以就拣左呢间黎食我首先系openrice到订位,见到有优惠价食霜降牛,加上到埗都一定过9点,所以毫不犹豫咁订左枱先到埗大约9:30,都仲有人排队!睇黎餐厅都有翻咁上下人气😙我地被安排去楼上,侍应姐姐好nice好细心好有耐性。见到我地净系叫左一杯野饮就即刻拎多杯水过黎,见我地有叫小食就自动自觉拎碟黎。好多餐厅都要叫一下踢一脚先有人理,但呢到已经好贴心咁考虑到客人需要💓 另外餐厅装修风格好有情调,好relax~率先黎到既系跟餐既Parma Ham Caesar Salad(跟Dinner set 意大利饭)唔会话好有惊喜,但整体都不过不失,如果多少少Parma Ham就好了然後黎到既系水牛城鸡翼好脆!少少辣好过瘾🤤肉岩岩好离骨又唔乾然後就黎到主菜啦!我地叫左个5成熟既霜降牛好正丫~~~~~😍😍😍😍😍😍😍😍(我地就好似前世冇锯过扒咁😂)个牛好juicy,又冇根,5成熟岩岩好唔会韧另外又准备左少少盐,唔够咸既可以自己再点个牛就跟粗扁薯条同沙律菜,偶然食得肉得济都可以fresh
更多
同男朋友做野做到8点先醒起够钟食饭,但会开到夜晚11点12点既餐厅真系唔多,好彩揾到呢间会开到凌晨2点!唔使怕食得赶,所以就拣左呢间黎食

我首先系openrice到订位,见到有优惠价食霜降牛,加上到埗都一定过9点,所以毫不犹豫咁订左枱先

到埗大约9:30,都仲有人排队!睇黎餐厅都有翻咁上下人气😙

我地被安排去楼上,侍应姐姐好nice好细心好有耐性。见到我地净系叫左一杯野饮就即刻拎多杯水过黎,见我地有叫小食就自动自觉拎碟黎。好多餐厅都要叫一下踢一脚先有人理,但呢到已经好贴心咁考虑到客人需要💓 另外餐厅装修风格好有情调,好relax~

率先黎到既系跟餐既Parma Ham Caesar Salad(跟Dinner set 意大利饭)
Parma Ham Caesar Salad
0 浏览
0 赞好
0 留言

唔会话好有惊喜,但整体都不过不失,如果多少少Parma Ham就好了

然後黎到既系水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
$62
0 浏览
0 赞好
0 留言

好脆!少少辣好过瘾🤤肉岩岩好离骨又唔乾

然後就黎到主菜啦!我地叫左个5成熟既霜降牛
霜降牛
$128
0 浏览
0 赞好
0 留言

好正丫~~~~~😍😍😍😍😍😍😍😍
(我地就好似前世冇锯过扒咁😂)
个牛好juicy,又冇根,5成熟岩岩好唔会韧
另外又准备左少少盐,唔够咸既可以自己再点
个牛就跟粗扁薯条同沙律菜,偶然食得肉得济都可以fresh下

另一个主菜就系南瓜刺身带子意大利饭配烟三文鱼
南瓜刺身带子意大利饭配烟三文鱼
$158
0 浏览
0 赞好
0 留言

个饭好南瓜,每一啖都系南瓜蓉
但唯一败笔就系个带子,唔太夹。而且带子熟左啲 ,变咗入面都偏乾😔
另外烟三文鱼亦唔多😔
整体个卖相都可以,但真系一般般

最後甜品系Yogurt味软雪糕(跟Dinner set 意大利饭)但冇乜特别所以冇影相

忘记了仲有杯Orea沙冰(跟Dinner set 意大利饭)一样冇乜特别所以冇影相

我地埋单最後系$418
2 浏览
0 赞好
0 留言

应该系一共$373再加一=$410
可能本身收钱系统预人俾卡,所以全单加左2%交Visa
1 浏览
0 赞好
0 留言

餐厅仲送左张$50 coupon俾下次用😚
真好~因为我地一定回头再锯扒🤩

但系。。。。。临走既时候我见到。。。。
15 浏览
2 赞好
0 留言

8点半後用$99就可以食到霜降牛
咁。。。。点解我要用$128去食?。。。。
(仲要系openrice优惠指明要9点後)
另外其实meun上系冇呢个霜降牛(可能我眼残啦),如果唔系show个openrice booking优惠,我都唔知食到既霜降牛会系几钱
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-01-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$209 (晚餐)
推介美食
Parma Ham Caesar Salad
水牛城鸡翼
$ 62
霜降牛
$ 128
等级2
21
0
12月25号圣诞节🎄🎄🎄圣诞佳节当然同最喜欢架人一起度过啦~朋友话食过呢间,仲话唔止一次咁即系有保证啦!🥳🥳🥳我二话不说就订位啦!上网睇到又咁好评,不过之前俾啲食评坤过几次都开始有少少保留⋯当晚一去到侍应随即安排我地入座,坐低唔够5分钟有职员话:「唔好意思呀,同事唔知你地订左4人位,呢张枱比较细,介唔介意上楼上张枱大啲,c服啲⋯」我当然话唔介意啦,还树未人齐又未点野食,我又一向喜欢上层!上到去,我地心谂原来都几大架喎,同埋佢系转左张6-8人枱俾我地~真系很窝心的安排!最好系咩?佢地播架都系我听开架英语pop songs, 仲有两个大荧幕好,态度同环境本人表示极度受落!讲讲佢地架食物~当晚点左一个二人套餐再另点主菜单套餐有汤,小吃同主菜!个汤!!So impressive!!!!!! (好味啊~~~~)我地个个食到拧下拧下个头!你明唔明品尝到美食果个正常反应绝对系拧头而唔系点头!真系好好味!佢系海鲜忌廉汤!饮过佢系最有水准的!味道刚好,足料(继续拧头⋯⋯)水牛城鸡翼一样好味!蟹糕多士!蟹糕好浓味好特别,多士好脆口!五成熟安格斯肉眼扒佢个牛扒除左真系五成熟,恰到好处之外,真的很juicy,
更多
12月25号圣诞节🎄🎄🎄
圣诞佳节当然同最喜欢架人一起度过啦~
朋友话食过呢间,仲话唔止一次咁即系有保证啦!🥳🥳🥳
我二话不说就订位啦!
上网睇到又咁好评,不过之前俾啲食评坤过几次都开始有少少保留⋯
当晚一去到侍应随即安排我地入座,坐低唔够5分钟有职员话:「唔好意思呀,同事唔知你地订左4人位,呢张枱比较细,介唔介意上楼上张枱大啲,c服啲⋯」
我当然话唔介意啦,还树未人齐又未点野食,我又一向喜欢上层!

上到去,我地心谂原来都几大架喎,同埋佢系转左张6-8人枱俾我地~
真系很窝心的安排!

最好系咩?佢地播架都系我听开架英语pop songs, 仲有两个大荧幕

好,态度同环境本人表示极度受落!
讲讲佢地架食物~
当晚点左一个二人套餐再另点主菜单
套餐有汤,小吃同主菜!
个汤!!
So impressive!!!!!! (好味啊~~~~)
我地个个食到拧下拧下个头!
你明唔明品尝到美食果个正常反应绝对系拧头而唔系点头!
真系好好味!佢系海鲜忌廉汤!

饮过佢系最有水准的!
味道刚好,足料(继续拧头⋯⋯)

水牛城鸡翼一样好味!

蟹糕多士!蟹糕好浓味好特别,多士好脆口!

五成熟安格斯肉眼扒

佢个牛扒除左真系五成熟,恰到好处之外,真的很juicy,脂肪比例均匀,无得弹啦!

另外亦点了个意粉同Pizza!
意粉够Creamy好奶香
Pizza芝士可以拉丝跳绳,你明嘛?
我地各自亦都点左4杯饮品(正)
一杯垃圾桶

另一杯唔记得咩

一罐特别架啤酒

两杯Chardonnay 哗,一杯$58,两杯$60呀大佬?


野食我俾满分💯不突止!
侍应见我地系咁自拍仲会主动话帮我地影相,此举亦系加分位啦!
我想佢当时都已经系full house,仲咁体贴你话点可以唔表扬一下呢?
虽然我地selfie 时明明可好hyper
佢一话嚟影,我地硬晒肽唔识笑,睇返都几好笑


我地其实都好饱,侍应此时送上一碟好精美写上Merry Christmas 架蛋糕!

系Tiramisu (送架一样系好有质素)
果然,甜品系另一个胃的,哈哈哈哈

成餐饭拧住个头食足全程!即系好到拧甩个头!
我绝对会翻啅亦都好推介俾大家!
海鲜忌廉汤
1 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
5成熟西冷
5 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
突如其来的惊喜Tiramisu 
4 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
海鲜忌廉汤
5成熟西冷
突如其来的惊喜Tiramisu 
  • 美国安格斯肉眼扒
  • 水牛城鸡翼
  • 垃圾桶
等级1
1
0
2019-12-29 307 浏览
12月26号去左呢间餐厅食饭,发现佢地有圣诞餐食,因为圣诞节所以就即管试下叫圣诞餐。每人$278,有前菜、沙律、意粉或意大利饭二选一、牛扒或鱼柳二选一,侍应哥哥介绍意粉同牛扒,佢话牛扒会比平日大块啲,所以就信佢点左意粉同牛扒。原本只可以拣汤或饮品,佢地送哂两份汤同饮品比我地,非常好。最後仲有cheese cake,唔会好浓芝士味,所以唔会好腻。圣诞节可以有咁平又咁多野食既圣诞餐,真系唔知去边度搵。间餐厅环境舒服,食物水准几高,侍应服务友善,价钱又不太贵,好适合情侣或朋友聚餐。
更多
12月26号去左呢间餐厅食饭,发现佢地有圣诞餐食,因为圣诞节所以就即管试下叫圣诞餐。

每人$278,有前菜、沙律、意粉或意大利饭二选一、牛扒或鱼柳二选一,侍应哥哥介绍意粉同牛扒,佢话牛扒会比平日大块啲,所以就信佢点左意粉同牛扒。原本只可以拣汤或饮品,佢地送哂两份汤同饮品比我地,非常好。最後仲有cheese cake,唔会好浓芝士味,所以唔会好腻。圣诞节可以有咁平又咁多野食既圣诞餐,真系唔知去边度搵。

间餐厅环境舒服,食物水准几高,侍应服务友善,价钱又不太贵,好适合情侣或朋友聚餐。




17 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-26
用餐途径
堂食
人均消费
$300 (晚餐)
庆祝纪念
圣诞节
推介美食
  • 美国安格斯肉眼扒
等级3
57
0
2019-12-03 829 浏览
朋友介绍麦花臣球场附近既呢间餐厅,book 左枱所以唔需要等,一入去感觉好cozy,被安排坐到二楼。 呢到气氛好好,天花板挂左好多灯泡,又有戏投射响墙到睇。We ordered two dinner sets:Starters are salad with a slice of ham and corn soup. The soup is homemade, i could tell from the corns in soup. Salad dressing tastes good, so does the ham.Main course are rib eye and smoked salon scallops risotto in pumpkin sauce. The portion of rib eye is big and its juicy, fries are crispyThe pumpkin sauce in risotto is rich, the risotto texture is perfect, scallops could be rawer if poss
更多
朋友介绍麦花臣球场附近既呢间餐厅,book 左枱所以唔需要等,一入去感觉好cozy,被安排坐到二楼。 呢到气氛好好,天花板挂左好多灯泡,又有戏投射响墙到睇。
51 浏览
0 赞好
0 留言

We ordered two dinner sets:

Starters are salad with a slice of ham and corn soup. The soup is homemade, i could tell from the corns in soup. Salad dressing tastes good, so does the ham.

Main course are rib eye and smoked salon scallops risotto in pumpkin sauce. The portion of rib eye is big and its juicy, fries are crispy

Rib  eye
21 浏览
0 赞好
0 留言

The pumpkin sauce in risotto is rich, the risotto texture is perfect, scallops could be rawer if possible. Portion also very big

Smoked  salmon  scallop  risotto  in  pumpkin  sauce
25 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言

The sets come with ice cream, the texture is different than the regular ice cream and it tastes like yogurt.

We booked through Openrice so we get a free chocolate cake

10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-02
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (晚餐)
推介美食
Smoked  salmon  scallop  risotto  in  pumpkin  sauce
  • 意大利风乾火腿沙律
  • 南瓜带子意大利饭
等级4
279
0
2019-11-30 588 浏览
呢个星期 都同咗女朋友出旺角食早餐今日黎到呢个叫Amico 1890门面比较细我见呢间系openrice嘅食评都好似唔错所以黎试一试佢个午餐第一句我系话出旺角食早餐但呢间冇早餐好似十二点先开门所以我地系去食午餐嘅我地系坐近门口嘅二人位佢个水吧位由於系佢开门冇耐黎所以都唔见有乜客人都系员工黎嘅餐牌设计都几靓少少工业风价钱ok可接受嘅热咖啡热柠茶香草杂菌意大利饭 $56一碟意大利饭佢卖相唔错铺碟都唔靓味道都唔错有少少芝士粉味道个饭都唔错 汁几浓份量合适 杂菌味唔算太浓味道好食自家芝士牛肉竹炭汉堡 $68呢个卖相都好靓佢摆得几靓薯条系粗薯条味道唔错盐比较多芝士牛肉汉堡都大好味嘅肉汁唔错成个汉堡都好食 可以一食
更多
呢个星期 都同咗女朋友出旺角食早餐
今日黎到呢个叫Amico 1890
门面比较细
我见呢间系openrice嘅食评都好似唔错
所以黎试一试佢个午餐
第一句我系话出旺角食早餐
但呢间冇早餐
好似十二点先开门
所以我地系去食午餐嘅
30 浏览
0 赞好
0 留言
我地系坐近门口嘅二人位
佢个水吧
16 浏览
0 赞好
0 留言
由於系佢开门冇耐黎
所以都唔见有乜客人
都系员工黎嘅
320 浏览
0 赞好
0 留言
餐牌设计都几靓
少少工业风
价钱ok可接受嘅
咖啡
15 浏览
0 赞好
0 留言
热咖啡
热柠茶
13 浏览
0 赞好
0 留言
热柠茶
香草杂菌意大利饭
$56
12 浏览
0 赞好
0 留言
香草杂菌意大利饭 $56
一碟意大利饭
佢卖相唔错
铺碟都唔靓
香草杂菌意大利饭
$56
10 浏览
0 赞好
0 留言
味道都唔错
有少少芝士粉味道
个饭都唔错 汁几浓
份量合适 杂菌味唔算太浓
味道好食
自家芝士牛肉竹炭汉煲
$68
12 浏览
0 赞好
0 留言
自家芝士牛肉竹炭汉堡 $68
呢个卖相都好靓
佢摆得几靓
薯条系粗薯条
味道唔错
盐比较多
芝士牛肉汉堡都大好味嘅
肉汁唔错
成个汉堡都好食

可以一食
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-13
用餐途径
堂食
人均消费
$62 (午餐)
推介美食
香草杂菌意大利饭
$ 56
香草杂菌意大利饭
$ 56
自家芝士牛肉竹炭汉煲
$ 68
等级1
2
0
2019-11-30 318 浏览
Walk into this pub like restaurant at one warm sunny afternoon. Sit down with an ambiance music and have a order of carbonara and a burger. Wasn’t expect much due to the location and the crowd. Come in a well done surprising carbonara, Au Dente spagatti w real cheese toss, which is rare in Hong Kong local restaurant. Thick juicy bacon and well sliced onion! Burger comes with a gimmick charcoal bun! Fancy! But actually it’s good! Juicy meat! Think potato wedge. Perfect treat. I seldom write revi
更多
Walk into this pub like restaurant at one warm sunny afternoon. Sit down with an ambiance music and have a order of carbonara and a burger. Wasn’t expect much due to the location and the crowd. Come in a well done surprising carbonara, Au Dente spagatti w real cheese toss, which is rare in Hong Kong local restaurant. Thick juicy bacon and well sliced onion!
Burger comes with a gimmick charcoal bun! Fancy! But actually it’s good! Juicy meat! Think potato wedge. Perfect treat.
I seldom write review but I think this kind of local shop should be encourage and deserve a nod.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
51
0
2019-11-27 277 浏览
今天午餐和同事到在旺角洗衣街的Amico 1890,有set lunch,价钱由$68-$108,我们点了竹炭汉堡餐并脆薯条,汉堡包是放於木板上的,很有特色,竹炭面包是黑色的,上面铺满脆脆的白芝麻,面包是焗过的,汉堡包内有厚厚的牛肉汉堡及厚切番茄,加上沙律汁,牛肉汉堡煎得香脆,牛味尚可,如果加一片芝士便更好,薯条是即炸的很香脆,再配上餐饮,我们点了热咖啡(很香浓),很完美的一餐午餐。套餐价钱$68,抵食当然质素亦很好。
更多
今天午餐和同事到在旺角洗衣街的Amico 1890,有set lunch,价钱由$68-$108,我们点了竹炭汉堡餐并脆薯条,汉堡包是放於木板上的,很有特色,竹炭面包是黑色的,上面铺满脆脆的白芝麻,面包是焗过的,汉堡包内有厚厚的牛肉汉堡及厚切番茄,加上沙律汁,牛肉汉堡煎得香脆,牛味尚可,如果加一片芝士便更好,薯条是即炸的很香脆,再配上餐饮,我们点了热咖啡(很香浓),很完美的一餐午餐。套餐价钱$68,抵食
当然质素亦很好。

12 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$75 (午餐)
等级1
1
0
2019-11-24 397 浏览
已经黎左差不多20次第一次系男朋友带我黎 话试下旺区平价既西餐点知黎左一次之後就番唔到转头真系两个星期左右就黎一次系openrice写食评第一次就比左佢要食意粉 要食意粉 要食意粉!很重要所以讲三次!佢个黑松露卡邦尼意粉系每次黎必食好香cream好香cheese 佢个黑松露唔会好似火水味咁强烈岩哂唔钟意同好怕好重黑松露味既你地虽然望落去好细碟 但系食落去唔会太漏系 刚 刚 好 !安格斯食开medium rare 生熟度又系一个刚刚好 好林 好juicy不过筋位就会多少少 但系整块肉系好ok配埋薯条 够哂!
更多
已经黎左差不多20次
第一次系男朋友带我黎 话试下旺区平价既西餐
点知黎左一次之後就番唔到转头
真系两个星期左右就黎一次
系openrice写食评第一次就比左佢
要食意粉 要食意粉 要食意粉!
很重要所以讲三次!

佢个黑松露卡邦尼意粉系每次黎必食
好香cream好香cheese
佢个黑松露唔会好似火水味咁强烈
岩哂唔钟意同好怕好重黑松露味既你地
虽然望落去好细碟 但系食落去唔会太漏
系 刚 刚 好 !
黑松露卡帮尼意大利粉
$158
7 浏览
0 赞好
0 留言

黑松露野菌意大利饭
$118
1 浏览
0 赞好
0 留言


安格斯食开medium rare
生熟度又系一个刚刚好 好林 好juicy
不过筋位就会多少少 但系整块肉系好ok
配埋薯条 够哂!
美国安格斯肉眼
$248
8 浏览
0 赞好
0 留言
跟set既沙律  加特饮「垃圾桶」
$38
8 浏览
0 赞好
0 留言
意大利云吞
$58
16 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-24
用餐途径
堂食
人均消费
$150 (晚餐)
推介美食
黑松露卡帮尼意大利粉
$ 158
黑松露野菌意大利饭
$ 118
美国安格斯肉眼
$ 248
跟set既沙律  加特饮「垃圾桶」
$ 38
意大利云吞
$ 58
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • 垃圾桶
等级2
9
0
2019-11-21 206 浏览
芝士控出没😈 蓝芝士大虾意大利粉Rating: 9/10HK$ 118好浓 Blue Cheese味,😋每条意粉都沾满芝士, 但唔会觉得好油腻。🧀🧀个汁好食到我想舐埋只碟••Pizza控出没🍕 森林杂菌薄饼Rating: 8.5/10HK$ 108素食者都适合的好味pizza! 🍄同样虽然每块pizza都充满芝士,但竟然一d都唔油腻😯d菇亦唔会因为焗完就乾哂,好juicy!饼底系薄身,感觉正宗意大利薄饼生日去店员仲帮蛋糕画左只连猪🐷!性价比极高的西餐,今次虽然冇叫牛扒食,但下次真心想试,见到人地叫大大份,薯条又大条! 🍟餐厅气氛都好好,大推!
更多
芝士控出没😈 蓝芝士大虾意大利粉
Rating: 9/10
HK$ 118
6 浏览
0 赞好
0 留言


好浓 Blue Cheese味,😋每条意粉都沾满芝士, 但唔会觉得好油腻。🧀🧀个汁好食到我想舐埋只碟
••
Pizza控出没🍕 森林杂菌薄饼
Rating: 8.5/10
HK$ 108
6 浏览
0 赞好
0 留言


素食者都适合的好味pizza! 🍄同样虽然每块pizza都充满芝士,但竟然一d都唔油腻😯
d菇亦唔会因为焗完就乾哂,好juicy!
饼底系薄身,感觉正宗意大利薄饼

16 浏览
0 赞好
0 留言

生日去店员仲帮蛋糕画左只连猪🐷!性价比极高的西餐,今次虽然冇叫牛扒食,但下次真心想试,见到人地叫大大份,薯条又大条! 🍟
餐厅气氛都好好,大推!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-06
用餐途径
堂食
人均消费
$100 (晚餐)
庆祝纪念
生日
等级3
44
0
2019-11-07 251 浏览
旧同事建议试呢间,对我嚟讲试新野最like😬当日我用openrice 入面地图行系会周围兜,原来佢系球场侧边建议大家用"洗衣街"都指标搵易d店舖外观都ok睇落好细间点知原来有二层,同事一早book 咗位安排咗坐梳化位置,其他系半边梳化算舒服,但人手欠缺,经常得一个人👎🏻留上大约可以坐60人因为未齐人,先叫饮品+薯条D 饮品名好特别👉🏻我饮咗杯跟佢铺名一样"Amico"味道唔太甜,饮到几锺生果味,都可以大家叫咗几款,比较差d 系橙红色果杯👎🏻(唔记得咩名🙈)跟住叫咗一个set 其他散叫(因为只得一款啱食)Set dinner 👉🏻沙津+主菜+甜品+饮品(特饮另加钱)最惊喜👉🏻🦑🦐饭👍🏻👍🏻😋😋"南瓜带子意粉"都唔差👍🏻另外猪鞍扒👍🏻🍕🍕同其他都一般提提大家👉🏻book 位有甜品送🙊走嘅时候先发现门口有个牌写20:30有🐂优惠$99但系个menu 冇写,d 侍应又冇讲罗呢样就差d
更多
旧同事建议试呢间,对我嚟讲试新野最like😬
当日我用openrice 入面地图行
系会周围兜,原来佢系球场侧边
建议大家用"洗衣街"都指标搵易d
店舖外观都ok睇落好细间
点知原来有二层,同事一早book 咗位
安排咗坐梳化位置,其他系半边梳化
算舒服,但人手欠缺,经常得一个人👎🏻
留上大约可以坐60人
因为未齐人,先叫饮品+薯条
D 饮品名好特别👉🏻我饮咗杯跟佢铺名一样"Amico"
味道唔太甜,饮到几锺生果味,都可以
大家叫咗几款,比较差d 系橙红色果杯👎🏻
(唔记得咩名🙈)
跟住叫咗一个set 其他散叫(因为只得一款啱食)
Set dinner 👉🏻沙津+主菜+甜品+饮品(特饮另加钱)
最惊喜👉🏻🦑🦐饭👍🏻👍🏻😋😋
"南瓜带子意粉"都唔差👍🏻另外猪鞍扒👍🏻
🍕🍕同其他都一般
提提大家👉🏻book 位有甜品送🙊
走嘅时候先发现门口有个牌写20:30有🐂优惠$99
但系个menu 冇写,d 侍应又冇讲罗
呢样就差d
2 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
Amico
2 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-29
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
  • 墨鱼汁大虾意大利粉
等级4
195
0
2019-11-05 130 浏览
Chose to have a quick dinner with a friend in this little bistro; the staff were assiduous and efficient. We both chose the Australian sirloin steak. The portions were quite generous and the thick-cut steak was juicy and tender. I didn’t like the side salad as it was soaked in vinaigrette and mayonnaise, and would have liked my chips to be crispier. The dessert was free on the house as an online booking benefit. We chose the citron cake which turned out to be a very proper specimen of the classi
更多
Chose to have a quick dinner with a friend in this little bistro; the staff were assiduous and efficient. We both chose the Australian sirloin steak. The portions were quite generous and the thick-cut steak was juicy and tender. I didn’t like the side salad as it was soaked in vinaigrette and mayonnaise, and would have liked my chips to be crispier. The dessert was free on the house as an online booking benefit. We chose the citron cake which turned out to be a very proper specimen of the classic delicious fresh cream topped cakes - akin to the carrot cake genre. The bill amounted to $141 per head - very satisfying indeed.
3 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-02
用餐途径
堂食
人均消费
$141 (晚餐)
等级2
8
0
2019-10-22 375 浏览
行过旺角揾野食,见几多like就入黎食,一个人食,就咁叫左个餐食鸡胸肉意大利饭,唔错,个鸡胸肉几嫩,d饭粒有咬口,唔会好淋,之前食过另一间个意大利饭好淋身,呢间就正路啦,有咬口先似食紧意大黎饭!餐饮就咁一杯咖啡,无加钱要d特别咖啡,不过有惊喜,几香浓,以跟餐既咖啡黎讲,我觉得正!环境方面就似夜晚feel多d既,同埋比较嘈,一个人食呢系会锺意静d,不过静d既地方都系贵嫁啦,无计啦,overall 黎讲系抵食
更多
行过旺角揾野食,见几多like就入黎食,一个人食,就咁叫左个餐食
5 浏览
0 赞好
0 留言

鸡胸肉意大利饭,唔错,个鸡胸肉几嫩,d饭粒有咬口,唔会好淋,之前食过另一间个意大利饭好淋身,呢间就正路啦,有咬口先似食紧意大黎饭!
3 浏览
0 赞好
0 留言

餐饮就咁一杯咖啡,无加钱要d特别咖啡,不过有惊喜,几香浓,以跟餐既咖啡黎讲,我觉得正!

环境方面就似夜晚feel多d既,同埋比较嘈,一个人食呢系会锺意静d,不过静d既地方都系贵嫁啦,无计啦,overall 黎讲系抵食
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2019-10-20 300 浏览
出品唔错,今次叫咗鹅肝多士(几特别,唔错)南瓜带子意大利饭(好好食呀😋推介)龙虾汁蟹肉意粉(ok!好食)肉眼(原汁原味,唔错)特饮个名好得意!气氛唔错,有音乐!另外要赞下服务态度一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻帮手画嘅画超满意!⭐️⭐️⭐️⭐️
更多
出品唔错,今次叫咗鹅肝多士(几特别,唔错)
南瓜带子意大利饭(好好食呀😋推介)
龙虾汁蟹肉意粉(ok!好食)
肉眼(原汁原味,唔错)
特饮个名好得意!
气氛唔错,有音乐!
另外要赞下服务态度一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
帮手画嘅画超满意!
⭐️⭐️⭐️⭐️
8 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-10-19
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (晚餐)
庆祝纪念
生日
等级1
2
0
2019-09-25 794 浏览
一入去以为好细, 原来重有楼上, 环境感觉舒服, 枱面够大, 播住音乐好有气分,食物质素可以, 意大利云吞, 黑松露卡邦尼意粉, 千岛海鲜pizza, 银雪鱼, 网上订枱可有甜品送, 重可以加抽图画, 写(布甸狗), 笑下讲下有一次开心聚餐
更多
一入去以为好细, 原来重有楼上, 环境感觉舒服, 枱面够大, 播住音乐好有气分,食物质素可以, 意大利云吞, 黑松露卡邦尼意粉, 千岛海鲜pizza, 银雪鱼, 网上订枱可有甜品送, 重可以加抽图画, 写(布甸狗), 笑下讲下有一次开心聚餐
8 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
38 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-25
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
庆祝纪念
生日
用餐优惠
优惠券
推介美食
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • 千岛海鲜薄饼
  • 意大利云吞
等级1
1
0
2019-09-23 510 浏览
优:环境几好, 装修唔错,  好多上一代既摆设book左唔使等位有大MON娱乐坐得舒服, 大部份卡位待应安排转台後好好多食物款式OK味道不错雪糕好好味定时refill饮用水缺:网上BOOK安排位置唔太好坐位太光甜品碟无上款=="祝福字句画错张台太阔
更多
优:环境几好, 装修唔错,  好多上一代既摆设
book左唔使等位
有大MON娱乐
坐得舒服, 大部份卡位
待应安排转台後好好多
食物款式OK
味道不错
雪糕好好味
定时refill饮用水

缺:

网上BOOK安排位置唔太好
坐位太光
甜品碟无上款=="
祝福字句画错
张台太阔
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-17
用餐途径
堂食
人均消费
$150 (晚餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • 雪糕