2024-05-25
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼旺角THE FOREST地鋪有間拉花精緻嘅咖啡店,有得飲之餘更有手沖咖啡班同咖啡拉花班提供☕️餐廳以簡約白色配木系餐桌佈置,兩邊採用全落地玻璃設計,環境開揚而且空間感十足💖亦俾人一種舒適柔和嘅感覺~🔸紅酒慢煮鴨肉意大利飯($98)鴨肉經過紅酒慢煮,肉質軟嫩多汁🦆意大利飯軟硬適中,吸收咗肉汁同醬汁嘅精華,味道層次豐富😽🔸鮮茄龍蝦汁番煎大蝦螺絲粉($128)螺絲粉煮得爽口有嚼勁,掛上鮮茄龍蝦汁,味道鹹香濃郁👍🏻再配上彈牙大蝦,每啖盡是滋味💋🔹熱黑芝麻拿鐵($42)拉花用心有誠意,係可愛嘅長毛狗圖案🐶入口順滑綿密,飲落充滿黑芝麻香氣✨🔹熱朱古力($42)香濃朱古力口感輕盈,上面有靚靚白天鵝拉花圖案🦢賣相同樣吸引,打卡一流📸▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲
🔸紅酒慢煮鴨肉意大利飯($98)
🔸鮮茄龍蝦汁番煎大蝦螺絲粉($128)
🔹熱黑芝麻拿鐵($42)
🔹熱朱古力($42)