2023-10-08 168 浏览
最近同男朋友去咗明記潮館食飯,真係食得好開心!我地試咗幾款招牌菜,其中啫啫大鱔雞煲真係好出色!鱔魚肉質鮮嫩,同雞肉一齊煲煮,令人食得好過癮。特別係啫啫鱔肉,口感滑嫩,帶有微微嚼勁,真係好好食!另外一款菜式係韭菜豬紅,個豬紅煮得剛剛好,肉質鮮嫩,韭菜爽脆,兩者配合得非常好。豬紅嘅鮮味同韭菜嘅香氣相互襯托,食落好開胃。最後,我地試咗薑蔥魚雲煲。魚肉鮮嫩,滲透咗薑蔥嘅香味,令整道菜有一個濃郁嘅風味。魚肉入口即化,真係好好食!除咗呢啲菜式,明記潮館嘅服務亦都好好,服務員態度親切,有問必答,令我地感到好溫暖。環境舒適,氣氛輕鬆,真係一個適合與親朋好友聚餐嘅地方。明記潮館嘅菜式豐富多樣,味道正宗,服務一流。如果你鍾意食潮州菜,明記潮館絕對係一個值得一試嘅地方。下次再嚟旺角,我一定會再嚟明記潮館,品嚐更多美食!