2020-10-27 142 浏览
好耐冇食過泰國嘢,今次嚟咗先達附近食,鋪面睇落唔算好大,但原來有分兩層,上面有啲似舊式飯店嘅間隔,所以一大班人坐都唔會話好逼。今次四個人食飯,所以都叫咗幾多嘢食,個人覺得最好食嘅喺有鹹蛋黃味嘅避風塘炸軟殼蟹,食落鹹鹹香香,非常惹味。另外仲叫咗個海鮮炒粉絲,味道幾好,不過我自己唔係好鍾意食蔥呀個d配菜,口感好豐富,如果鍾意地道風味嘅人一定會好欣賞!除此之外仲有生蝦刺身,都算幾新鮮,不過如果個盤可以再靚啲,又或者用啲乾冰,我估一定會成為新嘅打卡菜式哈哈😄另外印象深刻嘅有炒通菜,佢只係簡單嘅椒絲炒通菜,不過可能落咗好多辣椒,所以都有啲辣,但就係因為咁所以送飯一流!最後講吓嘢飲,叫咗龍眼冰同鹹檸七,味道偏甜,正好用黎解辣!有機會大家不妨一試!