2020-10-08 27 浏览
醃肉碎生菜包$85醃肉碎由豬肉、香矛、洋蔥、檸檬以及其他香料炒成,味道偏向酸辣,肉質唔乾唔嚡口。由於是生菜包,肉本身的口味自然會偏重,包埋生菜平衡返成件事,感覺清爽唔膩。泰式炸蝦餅 $88蝦餅的正常味道,新鮮炸起熱辣辣幾脆馬拉盞炒椰菜苗$82椰菜苗算是比較少餐廳賣既菜種。用馬拉盞炒椰菜苗,味道香辣,份量多原個椰盅海鮮焗飯$78海鮮椰盅飯,主要有蝦同青口同三色豆作為餸料,表面仲有腰果同椰漿淋面。食落去有濃郁的甜甜椰子味,講緊唔只係有椰漿淋過既表層,連無椰漿滲入的中心位置亦因為用椰盅焗而充滿淡淡的椰香甜味。好特別呀😉除左食物的質素外,餐廳的服務亦值得一提。除左員工態度友善呢D基本野外,去食當日,餐廳已經爆滿,無多食的座位比客人放隨身物品,一般餐廳會對呢D情況置之不理,但呢間餐廳有主動提供置物籃比客人放袋,呢D貼心既服務值得欣賞。
醃肉碎生菜包$85

泰式炸蝦餅 $88
蝦餅的正常味道,新鮮炸起熱辣辣幾脆

馬拉盞炒椰菜苗$82

原個椰盅海鮮焗飯$78