2025-07-31
最後我同朋友去咗一間位於旺角嘅韓國餐廳裏面嘅環境燈飾都好優美, 好有情調同氣氛同朋友叫咗幾樣嘢同大家介紹一下。Honey Makgeoli今次我試咗Honey Makgeoli,真係好驚喜!呢杯酒嘅顏色金黃透亮,入口後感覺滑順,蜜糖嘅甜味非常明顯,但唔會太膩。飲落去輕鬆愉快,仲有啲淡淡嘅米香。配埋小食,如炸魷魚或者薯條,真係一流,完美嘅搭配,令人心情好好,仲有種想再飲多杯嘅衝動!Spicy Seafood Noodle Soup (Jjamppong)再嚟講講呢碗Spicy Seafood Noodle Soup,即係Jjamppong,真係好正!一上碗,香辣嘅味道已經撲面而來,湯底紅紅嘅,睇落就已經好有食慾。湯底濃稠,辣味適中,唔會食到令人受不了,反而令人想多飲幾口。裡面嘅海鮮新鮮,蝦、貝殼類都有,咬下去口感彈牙,整體平衡得好好。麵條方面又滑又有嚼勁,真係相當滿足,食完之後,心口暖暖。Cheese Chicken最後要介紹嘅係Cheese Chicken,呢個真係唔可以錯過!雞肉外脆內嫩,香味四溢,搭配上融化嘅芝士,真係無得輸。店員會幫我哋攪拌芝士同埋醬汁,佢仲有泡菜紫菜飯同埋腸仔,
Honey Makgeoli
Cheese Chicken
最後要介紹嘅係Cheese Chicken,呢個真係唔可以錯過!雞肉外脆內嫩,香味四溢,搭配上融化嘅芝士,真係無得輸。店員會幫我哋攪拌芝士同埋醬汁,佢仲有泡菜紫菜飯同埋腸仔,每一口都好滋味,咬落去仲可以感受到芝士絲拉開嘅滋味,啖啖都係享受。再加上店裡特製嘅醬汁,令味道更加豐富,真係食到停唔落口。