呢間喺旺角嘅人氣壽喜燒專門店十侍,而佢哋有一大嘅特色,就係用好似雲一樣軟綿綿嘅綿花糖代替壽喜燒嘅糖,所以味道會更濃更香,而且打卡影相一流。二人前套餐包括六大片鹿兒島黑毛 A5和牛、季節野菜盛盒、自家製壽喜卷醬準、日本生食級雞蛋、手打烏冬/日本米飯。呢度嘅壽喜燒完全係由職員負責,我哋只係需要選擇和牛嘅生熟度,店員就會將嚟自鹿兒島嘅黑毛和牛一片片咁煮熟。佢哋嘅和牛係用上A5級,所以見到啲油花豐滿,霜降亦好均勻,食落完全做到入口即化嘅感覺,而牛肉仲沾滿咗壽喜燒醬汁嘅味,如果再蘸堆佢哋嘅日本生食級嘅雞蛋汁,入口會更加順滑之餘仲多添一份濃郁嘅蛋味。而野菜盒用料十足,入面有蟹柳、竹輪卷、大蔥、蔬菜、豆腐、冬菇、金菇等。店員會喺我哋將牛肉食完之後,會用返經已煮過黑毛和牛嘅壽喜燒醬汁嚟煮野菜盒,令野菜盒嘅食材除咗有香濃嘅壽喜燒醬汁嘅味道外,仲多咗一份嚟自和牛嘅油香香味,令人食指大動。而主食方面我哋揀咗手打烏冬,手打烏冬口感彈牙爽口,又夠掛湯,烏冬掛滿香濃壽喜燒醬汁,仲散發出陣陣和牛嘅油香,令烏冬嘅味道層次立馬昇華不少。串燒:佢哋嘅串燒會連埋個小炭爐一齊,咁樣可以Keep住串燒嘅溫度。牛舌用咗厚切,牛味

牛舌用咗厚切,牛味濃郁之餘,入口仍然嫩滑多汁。
素拼盤:入面有三款,分別有秋葵,蓮藕和香菇。秋葵帶有陣陣焦香、蓮藕口感爽脆、香菇厚肉多汁。
珠蔥豚肉卷:豚肉外脆,油香滿滿,包裏住蔥味突出啲珠蔥,令整體味道變得更加豐富。

練 Neri:呢款係配合咗煙燻技術所調製,主要用Gin酒作主調,加上柚子同埋蔓越莓,令呢杯cocktail更易入口。

Tropical Sour:因為有威士忌做底,所以酒味會較重,但有熱情果汁可以有效中和威士忌嘅苦澀味,再加上有蛋白,入口會更加順滑。