2024-04-15
平時已經有留意開呢間韓燒大叔,因為佢對住旺角站D出口位置方便,而且價錢都OK,所以今日有時間就要試吓佢。見到呢間環境唔錯,唔會勁大油煙,感覺都幾正宗。肉類大約有20款,一啲比較靚嘅部位,例如澳洲穀飼黑安格斯内裙肉丶澳洲草飼黑安格斯封門柳、霜降一口牛、美國安格斯下肩胛肉等等都有得揀,有部份嘅肉已經有醃製過,燒起上嚟相當野味,如果嫌唔夠味仲可以去出邊嘅自助區選擇調味料,包埋生菜食更加正!刺身簡直係必點,有三文魚、帶子同埋蝦,肉質鮮甜,估唔到韓燒都有呢一個水準嘅刺身!自取區除咗有唔同款式嘅調味料之外,仲有新鮮嘅蔬菜,例如三色椒、菠蘿、南瓜、翠肉瓜等等。另外仲有唔同款式醃製好嘅韓式小菜,包括醃蘿蔔、醃小白菜同埋韓式泡菜,解膩一流。甜品嘅話最好食就係嗰個蛋捲,有四種款式,當日有桃味、檸檬味、提子味同埋蘋果味,做飯後甜點啱晒。總括嚟講,晚市每人298就可以有任食韓燒,個質素同價格都算唔錯。