2021-12-09
2002 浏览
今日放假去旺角約咗朋友食泰國菜,因為同朋友都好鍾意食泰國嘢特登就搵咗間係旺角都幾多人推介的餐廳試下❤️見到好多人都話係平靚正之選,去到見到佢哋啲餐廳裝修都去泰國風味😶🌫️坐低咗之後好快就叫咗嘢食☺️迷你小食雙拼 蝦餅 春卷 82泰國嘅小食必要嘅有春卷同埋蝦餅,今次我哋就揀咗要雙拼嘅小食拼盤,佢每款小食都有四粒份量好多👍🏻蝦餅非常有咬口,點埋佢個甜辣醬就perfect!農夫包咖喱軟殼蟹 208見到之後就決定要食,咖喱一向都係鐘意撈飯的,但發覺點麵包都好好食😋。農夫包有幾粒特別脆,點埋咖哩食,非常好食有口感仲非常香!軟殻蟹的份量都好多,炸得好多香脆!泰式濕炒河 豬肉片 78揀左濕炒河,原本以為係似乾炒牛河咁,點知濕炒有埋湯汁,不過都好好食,炒河係用好闊身的河粉,非常滑脫脫又掛汁,炒河豬肉片都好大片,仲有好多炒菜,非常平均,價錢又抵食‼️泰國椰青 42椰青除咗喜歡飲椰青水之外,好鐘意食椰青肉!個晚嘅椰青肉好甜,而且真係好多肉,好似食勁都仲有🤭☺️餐廳平日去食都多人,星期六日去就記得訂定位先去👍🏻❤️
迷你小食雙拼 蝦餅 春卷 82
農夫包咖喱軟殼蟹 208
泰式濕炒河 豬肉片 78
泰國椰青 42
餐廳平日去食都多人,星期六日去就記得訂定位先去👍🏻❤️